• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
Mısırlılar: Milyonlarca Şehidle Kudüs`e Gidiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`ın başkenti Kahire`de bugün  Tahrir Meydanı`nda kılınan Cuma namazının imam ve hatibi Şeyh Mazhar Şahin, devrimcilerin meydanlarda olmasının Kudüs`ü özgürlükten kurtarmanın ilk adımı olduğunu söyledi.

Şeyh Mazhar Şahin, Cuma hutbesinde Siyonist işgal rejimine seslenerek, "Mısırlılar Beytu`l-Makdis`i işgalden kurtarmak için geliyor ve Allah yolunda şehid olmaya hazırlar" dedi.

İslam davetçilerinden Dr. Saffet Hicazi ise Tahrir Meydanı`nda toplanan kalabalığa hitap ederek, Mısır ve Filistin bayraklarını birlikte taşımalarını istedi. Hicazi, 25 Ocak Devrimi`nin Filistinli kardeşlerinin yanında olduğunu söyledi.

Devrimci Gençler Koordinasyon Komitesi`nin kurduğu platformdan Kahire`deki Amerikan Üniversitesi binasının karşısında toplanan göstericilere seslenen Hicazi, Mısırlı devrimcilerin Filistin`deki kardeşlerine gasbedilmiş haklarını geri almaları için destek olmakta bir an bile tereddüt etmeyeceklerini ifade ederek, "Milyonlarca şehidle Kudüs`e gidiyoruz" dedi. Meydanda toplanan kalabalık da Hicazi`nin bu sözünün ardından aynı şekilde slogan attı
.

Bu haberler de ilginizi çekebilir