• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bakan Tekin: Dijital bağımlılıkla mücadele edeceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Tekin, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e gitti. Tekin, merkez Şahinbey ilçesinde yapımı devam eden Gaziantep Uluslararası İmam Hatip Lisesi'nde incelemelerde bulundu. Daha sonra "Okulum Bahçemde" projesi kapsamında Şehitkamil Vilayetler Birliği Anaokulunu ziyaret etti.

Gönüllü Hizmet Vakfı İnal Aydınoğlu İlkokulunu da ziyaret eden Tekin, Geleneksel Çocuk Oyunları ve Oyuncak Tasarımı Öğretmen Eğitimi Sertifika Programı ve Geleneksel Oyunların Sergilenmesi etkinliğinde yer aldı.

Öğretmenlerin okul bahçesinde hazırladığı oyunlara eşlik eden Tekin, burada yaptığı konuşmada, okul bahçelerini yeniden eskiden olduğu gibi cıvıl cıvıl hâle getirmek istediklerini belirterek şunları söyledi:

"Çünkü okul bahçesini tekrar cıvıl cıvıl hâle getirmek demek, obeziteyle mücadele etmek demektir. Günde yaklaşık 300-500 adım atan bir çocuğun bahçeye hiç çıkmadan attığı adımların sayısını 4-5 bin adıma çıkardığımız zaman daha hareketli, akademik olarak daha başarılı, daha sağlıklı bir eğitim öğretim hayatına dâhil olmuş olacak. Okul bahçelerini cıvıl cıvıl hâle getirdiğimiz zaman dijital bağımlılıkla mücadele etmiş olacağız. Çocuk okulda sınıfında cep telefonuyla, bilgisayarıyla oynamak yerine bahçeye çıkacak arkadaşlarıyla oynayacak. Yine daha sosyal bir toplum olacak. Dijital çağla beraber eleştirdiğimiz, şikâyetçi olduğumuz asosyal bir toplum yapısı yerine bizim geleneklerimizde olduğu gibi birbirleriyle oyun oynayarak, toplumsal değerlerimize sahip çıkarak yetişmiş olacaklar."

Toplumların özelliklerine göre süregelen oyunları bulunduğuna işaret eden Bakan Tekin, sözlerine şöyle devam etti:

"Her toplumun kendi gelenek, kültür, vücut ve iklim yapısına göre binlerce yıldır süregelen oyunlar var. Atalarımızdan süre gelen oyunlar var. Biz çocuklarımızın bu geleneğe de sahip çıkmasını istediğimiz için yaz aylarında yaptığımız çalışmalardan biri de okul bahçelerini bu anlamda geleneksel oyunlarımızın oynandığı, tekrar cıvıl cıvıl şenlikli bir alana dönüştürmekti. Bu, bizim yaptığımız bir kurguydu ama bu kurguya sahip çıkacak öğretmen arkadaşlarımız olmazsa kurgunun hiçbir anlamı yok. Sadece bunun için değil, diğer projelerimiz için de bu geçerli. Dolayısıyla öğretmen arkadaşlarımızın hepsine sonsuz teşekkür ediyorum. Yürütmeye çalıştığımız projelere çok ciddi bir fedakârlıkla destek oluyorlar. Bu, bizler için çok sevindirici. Biz hep beraber gelecek kuşakları inşa edeceğiz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir