• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Brüksel'de "evsizlik" sorunu büyüyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Grevle, evsizlerin sayısındaki artışın karşısında sosyal hizmet sektörünün imkanlarında iyileştirme yapılmadığına işaret edildi.

Sektörde faaliyet gösteren kuruluşlar Başbakan Alexander de Croo ve Brüksel Başkent Bölgesi Başbakanı Rudi Vervoort'a yazdıkları mektupta kentteki konut yetersizliğine çözüm bulunması, yardımlardan faydalanma kriterlerinin düzenlenmesi, ihtiyacı olmadığı halde yardımlardan faydalanmaya devam edenlerin tespit edilmesi gibi önerilerde bulundu.

Belçika'da bir süredir sığınma başvurusunda bulunanlara barınacak yer gösterilememesiyle ilgili kriz yaşanıyor. Federal kurumlar kapasitelerinin dolması gerekçesiyle giderek daha fazla sayıda kişiyi sokakta yaşamaya mahkum ediyor. Bu kişilerin ihtiyaçları gündüz bakımı adı altında gönüllü kuruluşlarca karşılanıyor. Belçika'nın geçen sene aldığı kararla ailelere, kadınlara ve çocuklara öncelik verileceği gerekçesiyle sığınma talebinde bulunan bekar erkeklere barınak sağlamama kararı da bu sektör üzerinde ilave yük oluşturuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir