• DOLAR 32.888
  • EURO 35.305
  • ALTIN 2433.066
  • ...
''Bu yolda yürüyenlerin az olmasından dolayı yalnızlık hissetme! ..''
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İFTAR DUASI

Allah’ım! Senin için oruç tuttum, sana inandım, sana dayandım, senin verdiğin rızıkla orucumu açtım. Yarının orucuna da niyet ettim, benim geçmiş ve gelecek tüm günahlarımı bağışla. Âmin.

HİKMETLİ SÖZLER

Bu yolda yürüyenlerin az olmasından dolayı yalnızlık hissetme! Bilakis cesaretli ol ve metanetini koru! Normalde tembel ve üşengeç olsan da hayırlı işler yapma konusunda hırslı ol! Ramazan ayındaki bu coşkun amelleri başka bir zamanda bulamazsın.

(Halid Ebu Şadi)

RAMAZAN RİSALESİ

Ramazan-ı Şerifin orucu, doğrudan doğruya nefsin mevhum rububiyetini kırmak ve aczini göstermekle ubudiyetini bildirmek cihetindeki hikmetlerinden bir hikmeti şudur ki:

Nefis Rabbisini tanımak istemiyor; firavunâne kendi rububiyet istiyor. Ne kadar azaplar çektirilse, o damar onda kalır. Fakat açlıkla o damarı kırılır. İşte, Ramazan-ı Şerifteki oruç, doğrudan doğruya nefsin firavunluk cephesine darbe vurur, kırar. Aczini, zaafını, fakrını gösterir, abd olduğunu bildirir.

Hadisin rivayetlerinde vardır ki:

Cenâb-ı Hak nefse demiş ki: Ben neyim, sen nesin?

Nefis demiş: Ben benim, sen sensin.

Azap vermiş, cehenneme atmış, yine sormuş. Yine demiş: 'Ene ene, ente ente.' Hangi nevi azâbı vermiş, enâniyetten vazgeçmemiş.

Sonra açlıkla azap vermiş. Yani aç bırakmış. Yine sormuş: 'Men ene? Ve mâ ente?’

Nefis demiş: 'Ente Rabbiye'r-Rahîm ve ene abdüke'l-âciz.' Yani, 'Sen benim Rabb-i Rahîmimsin. Ben senin âciz bir abdinim.'

(Bediüzzaman Said-i Nursi | Mektubat)

Bu haberler de ilginizi çekebilir