• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`En mükemmel adalet vicdandır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - İnsan Hakları Derneği Muş Şubesi, cezaevlerindeki hasta mahkûmlar ile ilgili yazılı bir bası açıklaması yaptı. Hükümetin demokratikleşme sürecinde cezaevleri ve hasta tutuklulara yönelik politikalarının eleştirildiği basın açıklamasında, İnsan Hakları Evrensel Bildirisi`nin 1. Maddesi`nde, tüm insanların, hem haklarda hem de insan onuruna sahip olmak bakımından onurda, eşitliğinin savunulduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, İHD Genel Merkezi Cezaevi Komisyonunun 10 Eylül 2013 tarihi itibari ile hazırlamış olduğu hasta mahpus listesinde 154`ü ağır olmak üzere 526 mahpusun bulunduğu belirtildi.

Açılamanın devamında, "Bugüne kadar gerek Adalet Bakanlığı`nın gerekse de derneğimizin verilerine göre cezaevlerinde yaşamını yitiren tutuklu ve hükümlü sayısının çokluğu durumun vahametini göstermektedir. 5275 sayılı İnfaz Kanunun 16. Maddesi`nin 3. Fıkrası`nda Adalet Bakanlığınca belirlenen tam teşekküllü hastanelerin sağlık kurullarınca düzenlenen raporlarının Adli Tıp Kurumu`nun onayına sunulması ile ilgili düzenlemenin kaldırılması gerekmektedir. Uygulamada Adli Tıp Kurumu tam teşekküllü hastanelerin vermiş olduğu raporları onaylamak için hasta mahpusu da İstanbul`a çağırmakta, bu durum başlı başına bir eziyet halini almaktadır.`` denildi.

Son olarak Hükümete ve Adalet Bakanlığına seslenilerek, ``Hasta mahpuslara yapılan bu işkenceye son verin. İyi bir vicdan en iyi yastıktır. Yastığa kafanızı koyduğunuzda rahat uyuyabiliyor musunuz?" ifadelerine yer verildi. (M. Şirin Çağlayan- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir