• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Asırların geleneği 'mukabele sünneti' başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kılınan öğle namazının ardından mukabele halkaları oluşturan vatandaşlar, Kur'an'ı Kerim'i huşu içerisinde okuyor.

İmam ve hafızlar Kur'an'ı Kerim'i sesli olarak okurken, mukabeleye katılan vatandaşlar da okunan ayetleri takip ediyor. Kimi vatandaşlar da okunan ayetleri huşu içerisinde dinliyor.

Yaklaşık 45 dakika süren cüzün okunmasıyla o günkü mukabele sona ererken vatandaşlar, Peygamberimizden bu yana süregelen mukabele geleneğine katılarak mübarek Ramazan ayından en güzel şekilde istifade etmeye çalışıyor.

Mukabele sünnetinin yapıldığı camilerden biri olan Ulu Camii İmam Hatibi Mehmet Latif Kaya, İLKHA muhabirine, yoğun bir ilginin olduğu mukabele sünnetine Ramazan ayı boyunca devam edeceklerini söyledi.

Mehmet Latif Kaya

"İbadetleri en güzel şekilde yapmaya çalışıyoruz"

Kur'an ayı olarak bilinen Ramazan'da teravih ve mukabele sünnetinin önem arz ettiğini ifade eden Kaya, "Bu ibadetleri Allah'ın izniyle en güzel şekilde yapmaya çalışıyoruz ve cemaate katılan kardeşlerimiz de bu duyarlılıkla camide bu ibadetlere katılıyorlar. Özellikle öğle namazında camimizde mukabele için yoğun bir rağbet var. Hem hafızlarımız hem hocalarımız hem bizler okunan mukabeleye iştirak ediyoruz. Resulullah'ın sünneti olan mukabeleyi Ramazan ayı bitinceye kadar okumaya çalışacağız." dedi.

Mukabeleye katılan vatandaşlar da Gazze'deki katliamlardan ötürü bu Ramazan'ı buruk geçirdiklerini belirterek, Filistinli Müslümanların bir an önce zulüm altından kurtulmaları için dualarda bulunduklarını ifade etti.

Şemsettin Aslan

"Çok güzel bir duygu"

Bir Ramazan ayına daha kavuştuğu için Allah'a hamd eden Şemsettin Aslan, "İnşallah Allah başka bir Ramazan'a selametle ulaştırır. Öğle namazında camiye geliyoruz. İmamlarımız namazdan sonra mukabele şeklinde Kur'an'ı Kerim okuyor ve biz de eşlik ediyoruz. Bu da çok güzel bir duygu. Allah bu Ramazan ayı hürmetine Filistin'deki Müslümanlara zafer, kâfir israile ise gazabını nasip etsin. Allah Teâlâ bu Ramazan'da hepimizi af ve mağfiretiyle bağışlasın." diye konuştu.

Selim Yarbağ

"Allah Teâlâ Filistin halkını zulümden kurtarsın"

Ramazan ayının Filistinli Müslümanların zulümden kurtuluşlarına vesile olmasını dileyen Selim Yarbağ, "Camiye gelip namazımızı kılıyor ve Kur'an okuyoruz. Allah'tan dileğimiz bizleri affetmesi ve bütün insanlara hidayeti nasip etmesidir. Allah Teâlâ Filistin halkını yaşadığı bu zulümden kurtarsın. Kâfir topluluğunu da bozguna uğratsın inşallah." ifadelerini kullandı.

Abdülhamit Özcaner

"Gazze için dua ediyoruz"

Duygularını dile getiren bir diğer cami cemaati Abdülhamit Özcaner ise şunları söyledi:

"Ramazan ayının gelmesine çok sevindik ve inşallah başka Ramazan ayını da görmeyi Allah nasip eder. Cenabı Allah Filistin'de, Gazze'de israile bela versin ve onlara mağlubiyet nasip etsin. Her zaman Gazze için dua ediyoruz ve inşallah kabul olur." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir