• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şanlıurfa'daki STK'lardan çağrı: Ramazan ayında Gazze'yi unutmamalıyız!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci siyonistler Ramazan ayında da Gazze Şeridi'ndeki katliam ve soykırımına hava, kara ve denizden düzenlediği saldırılarla devam ediyor.

Halkı zorla aç ve susuz bırakarak büyük bir insani felakete yol açan siyonist rejim, Gazze'ye yönelik saldırılarını 157 gündür aralıksız sürdürüyor.

Siyonist rejimin özellikle Ramazan ayında artırdığı saldırılar ile ilgili İLKHA'ya konuşan STK Temsilcileri, Gazze'nin unutulmaması gerektiğini ifade ettiler.

"Ramazan'a aylar kala katliama başlandı"

Behçet Atila

Herkesin Gazze'ye yönelik çalışmalarını artırarak desteğe davet eden İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atila, "Filistin'de her yıl Ramazan ayında katliamlar artıyor ama bu yıl Ramazan'a 5-6 ay kala katliama başlandı. Beterin de beterinin yapılmasından endişe ediyoruz. Bunun için görevini tam yerine getiremeyen bu Müslümanları hiç değilse bundan sonra görevini yerine getirmeye davet ediyoruz. Herkesi elini taşın altına koymaya davet ediyoruz. Herkesin gücü ve imkânı farklıdır, herkes aynı şartlara, imkanlara, tesire ve etkiye sahip değil ama kimin etkisi ve tesiri neyse, kendi gücü ve imkânı nispetinde bu Filistinli kardeşlerimize, hassaten Gazzeli kardeşlerimize elinden geleni yapmalı. Hükümetler harekete geçmeli, dünya ülkeleri harekete geçmeli. Halkları da eylemleri ve protestoları yükselterek, boykotu devam ettirerek ve nakdi yardım çalışmalarını artırarak desteğe davet ediyoruz." dedi.

"Ciddi bir adım atmaları için gayret etmemiz gerekiyor"

Eyüp Yaşar

Ramazan ayında Gazze için empati yapılması gerektiğini belirten Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Şanlıurfa Temsilcisi Eyüp Yaşar, "İşgalciler bu yıl her Ramazan'da yaptığını yapmıyor; bu yıl resmen katliam ve soykırım yapıyor. Gazze'yi komple yok ediyor. ABD'li bir senatör bile diyor ki 'israil bombalayacağı evin içinde bebek var mı teknolojisine sahip ama bile bile bombalıyor.' Dünyada herkes sessiz. Dünyada bütün devletler, 57 İslam ülkesi de ülkemizdeki bütün yönetimdekiler, iktidardakiler ve hepimizde ciddi bir sessizlik var. Halk olarak da Gazze'yi unutmuş durumdayız. Ramazan ayında Gazze için empati yapmamız lazım. Ramazan ayında Gazze'dekileri unutmamamız gerekiyor. Boykotsa boykot, mitingse miting sesimizi yükseltelim. Gerekirse limanlara, israil büyükelçiliklerinin önüne gidip sesimizi yükseltelim. Devlet başkanını da iktidarı da itelememiz gerekiyor. Ciddi bir adım atmaları için gayret etmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Ramazan'da yapılan katliamı hiç kimse kabul edemez"

Hasan Doğan

Halkı Müslüman olan ülkelerin Gazze için artık ayağa kalkması gerektiğini vurgulayan Şanlıurfa Çölyak Dernek Başkanı Hasan Doğan, "Rabbim inşallah onların kökünü bitirir ve yok eder. Bunların durdurulması için bütün Müslüman devletlerin ayağa kalkması lazım. Buna dur demeleri lazım. Dünyadaki bütün Müslümanların yaşanan duruma karşı gelmesi lazım. Ramazan'da yapılan katliamı hiç kimse kabul edemez, mümkün değil. Katı bir şekilde zalimlere karşı çıkmamız lazım." diye konuştu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir