• DOLAR 34.115
  • EURO 38.135
  • ALTIN 2865.259
  • ...
Mübarek Ramazanda DUALARIMIZIN BAŞINDA GAZZE OLSUN
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DAVUT IŞIK / DOĞRUHABER

İslam Ümmeti’nin kanayan yarası Gazze’de; soykırımcı, terörist çapulcu ordusu, 7 Ekim’den beri 157 gündür vahşice ve hiçbir sınır gözetmeksizin katliamlar gerçekleştiriyor. Gazze halkının zorla, acımasızca aç ve susuz bırakıldığı abluka altındaki Gazze Şeridi'nde şehid sayısı 31 bini aştı. Bu barbar soykırımda şehid olanların yüzde 72'sini çocuk ve kadınlar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında binlerce ve yol kenarlarında hala Müslümanların naaşlarının bulunduğu ancak siyonist çapulcuların engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı öğrenildi. Terörist ordu Batılı emperyalist devletlerden aldığı silah, mühimmat ve paralı askerlerin yardımıyla Gazze’ye hava, kara ve denizden saldırmaya devam ediyor. Siyonist çapulcuya her taraftan askeri ekonomik destek yağarken Gazze’ye masum çocukların kadın ve yaşlıların açlıklarını giderecek gıda bile çok görülüyor. Son haftalarda artık can kayıplarına sebep olacak derecede şiddetlenen açlık ve susuzlık nedeniyle şehid olanların sayısı her geçen gün artmakta.  Ve dünya insanlık tarihinin en vahşi katliamını adeta seyretmekte…

YAPTIĞIMIZ TÜM DUALARIN BAŞINA GAZZE’Yİ KOYMAMIZ GEREK

İslami Direniş Hareketi (HAMAS)’a bağlı İzzeddin El Kassam Seriyyeleri’nin 7 Ekim’de soykırımcı siyonist çapulcu rejiminin 70 yılı aşan zulümlerine karşılık olmak üzere başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu’nun üzerinden beş ay geçti altıncı aya girdik. Operasyonun başladığı ilk günlerde HAMAS liderlerinden Halid Meşal “Aksa Tufanı 5 alanda ilan edilen büyük bir operasyondur'' demişti. Meşal, bu alanların; Askeri Tufan, Ekonomik Tufan, Siyasi Tufan ve Medya Tufanı olduğunu açıklamıştı. Meşal, hem İslam Ümmeti’ne hem de dünyanın adaletten yana olan tüm özgür ruhlu insanlarına kendi konumlarına uygun bir şekilde bu “Tufan”a katkı sunmaları çağrısında bulunmuştu. Gazetemiz de “Medya Tufanı” alanında ilk günden bugüne dek sadece “GAZZE”yi manşetine taşıyarak, Filistin halkının haklı mücadelesini duyurmaya ve soykırımcı siyonist terör çetesinin gerçek yüzünün açığa çıkarmaya ve Gazze’ye destek olmaya gayret etti, etmeye de devam edecek inşallah. Bu meyanda rahmet ve mağfiret ayı mübarek Ramazan ayına girmemiz vesilesiyle gazetemize açıklamalarda bulunan saygıdeğer kanaat önderi ve alimlerden İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan ve Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Molla Beşir Şimşek, bu mübarek ay boyunca yaptığımız tüm duaların başına Gazze’yi koymamız gerektiğini vurguladılar.

BURUK BİR SEVİNÇ

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan Ramazan- şerif vesilesiyle gazetemiz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Her şeyden önce bizleri mübarek Ramazan ayına kavuşturan Yüce Rabbimize şükürler olsun. Fakat ne yazık ki bu kavuşma sevinci, Gazze’nin acılarıyla yanan yüreklerimiz nedeniyle buruk bir sevince dönüşmüş durumda. Bugün Gazze’deki kardeşlerimizi katleden bu habis topluluk; tarih boyunca peygamberleri bile katleden, lanetlenmiş, hatta azgınlıkları nedeniyle Allah tarafından maymunlara ve domuzlara dönüştürülmüşlerin yolunu takip etmektedir. Başta ABD, İngiltere ve Fransa olmak üzere Batılı ülkelerin besleyip İslam Ümmeti üzerine saldığı bu siyonist rejime karşı ne yazık ki İslam ülkesi dediğimiz ülkelerden ciddi bir yaptırım ve müdahale gelmedi.”

KILIÇARSLAN: “GAZZELİ KARDEŞLERİMİZİ DUALARIMIZIN BAŞINA KOYMALI VE ONLARIN KURTULUŞU İÇİN DUA ETMELİYİZ”

Kılıçarslan son olarak şunları ekledi: “Bugün bizlerin elinden bir devletin yapabileceği şeyler gelmese de yine de Gazzeli kardeşlerimiz için bir şeyler yapabiliriz. Öncelikle maddi desteklerimizi hiç kesmemeliyiz. Gazze’nin haklı davasını her platformda savunmalıyız. Gazze için yapılan etkinliklere destek vermeliyiz. Ve son olarak da mübarek Ramazan ayı vesilesiyle Gazzeli kardeşlerimizi siyonist işgalden kurtarması ve cihad eden Kassam savaşçılarının zafere kavuşması için Rabbimize dua etmeliyiz. Çünkü Rasulullah(S) buyuruyor ki: “Dua, müminin silahı, dinin direği, göklerin ve yerin nurudur." Efendimiz(S) seher vakti yapılan duaların kabul olacağını müjdelemiştir o halde bizlerde sahur için kalktığımız seher vaktinde Gazzeli kardeşlerimizi dualarımızın başına koymalı ve onların kurtuluşu için dua etmeliyiz.”

MOLLA BEŞİR ŞİMŞEK: “DUALARLA KARDEŞLERİMİZE DESTEK OLMAMIZ LAZIM”

Ramazan ayı vesilesiyle gazetemize açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Molla Beşir Şimşek, “Bizi Mübarek ramazan ayına kavuşturan Allah’a hamd olsun. Rabbim bütün Müslümanları bu mübarek ayın feyiz ve bereketinden faydalandırsın. Bizim de bu konuda bir çaba içinde olmamız gerekiyor. Bununla birlikte Gazze’deki Müslümanların aylardır ne tür zulümler ve katliamlara muhatap olduğunu, kadınların çocukların yaşlıların vahşice katledildiğini, mazlum Müslümanların açlıktan, ilaçsızlıktan hayatını kaybettiğini içimiz yanarak görüyoruz. Orada yaşananlar başta idare sahipleri olmak üzere hepimiz için mesuliyettir. İmkanlarımız çerçevesinde yardımlarla, seslerini duyurmakla, dualarla kardeşlerimize destek olmamız lazım” dedi.

ŞİMŞEK: “LÜTFEN AMA LÜTFEN GAZZE’Yİ DUALARIMIZIN BAŞINA ALALIM”

Şimşek, “Özellikle mübarek Ramazan ayında, duaların makbul olduğu, yalvarışlarımızın Rabbimize yükseldiği bu mübarek mevsimde, kardeşlerimiz için Rabbimize yakarırken, niyazda bulunurken, lütfen ama lütfen Gazze’yi dualarımızın başına alalım. Gazze’nin kurtuluşu, kardeşlerimizin muzaffer olması, Kudüs’ün özgürlüğü için dualar edelim. Kardeşlerimiz çok zor şartlarda, boyun eğmeden cihad ederek Ramazan ayına girmiş bulunmaktadır. Yardımlarımızı devam ettirelim, kardeşlerimizin zaferi için duaları her zaman dualarımızın başına alalım. Rabbim Kudüs’ün özgürlüğü için cihad eden Gazze’nin kahramanlarına muzafferiyetler nasip etsin” ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş:

Filistin ve Doğu Türkistan İçin Dua Edelim

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Mübarek ramazanın merhamet ikliminden hakkıyla istifade ederek başta Filistin ve Doğu Türkistan olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan acıların, sistematik katliam, işkence ve tacizlerin son bulması için yüce Mevla’ya dua edelim” ifadesini kullandı.

HABER MERKEZİ

Ramazan-ı şerif münasebetiyle bir açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da, bereket ve mağfiret mevsimi ramazan ayına kavuşmanın sevinci ve heyecanı içinde olduğumuzu vurgulayarak şunları kaydetti: “Ancak, on bir ayın sultanını büyük bir özlemle karşıladığımız bu günlerde İslam dünyası olarak, insanlık olarak ne yazık ki mahzun ve kederliyiz. Beş ayı aşkın bir süredir Filistin halkı ve işgal atındaki toprakları zulmün pençesinde katliamlar yaşamakta, soykırıma maruz bırakılmaktadır. Onurları ayaklar altına alınmakta, hürriyetleri gasp edilmekte, en temel insani hakları bile yok sayılmaktadır. Tahrif edilmiş bir inanç, sapkın bir ideoloji ve kirli bir siyasetten beslenen siyonizm, bugün insanlık için en büyük tehdit haline gelmiştir. Bu tehdidi bertaraf edecek yeni bir uluslararası inisiyatife acilen ihtiyaç vardır. Müslümanlara hayatı zindan eden bu zulüm ve trajedilere son verme sorumluluğu ise öncelikle Müslümanların omuzlarındadır. Gazze’nin, Kudüs’ün, Doğu Türkistan’ın ve bütün mazlum coğrafyaların kurtuluşu Müslümanların vahdetine, dayanışmasına ve birlikte hareket etmesine bağlıdır. İdrak edeceğimiz ramazan ayının bu anlamda yeni bir uyanışa ve dirilişe vesile olmasını temenni ediyorum. Zira ramazan ayı, ruh ve gönül dünyamızın ferahlık bulduğu, kardeşliğimizin pekiştiği, dayanışma bilincimizin güçlendiği, iyiliklerin çoğaldığı, umutlarımızın yeniden yeşerdiği kutlu bir mevsimdir.”

ERBAŞ: “SÖZLÜ DUALARIMIZI FİİLİ DUALARIMIZLA DESTEKLEYELİM”

Erbaş, “Mübarek ramazanın merhamet ikliminden hakkıyla istifade ederek başta Filistin ve Doğu Türkistan olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan acıların, sistematik katliam, işkence ve tacizlerin son bulması için yüce Mevla’ya dua edelim. Dökülen kanın durması, yetim feryatlarının dinmesi, mazlumların gözyaşlarının silinmesi, bütün kardeşlerimizin bir an önce zulümlerden kurtulması için sözlü dualarımızı fiili dualarımızla destekleyelim…” dedi.

Açlıktan şehid olanların sayısı arttı

GAZZE RAMAZANA AÇ GİRDİ!

Siyonist terör çetesinin, 5 ayı aşkın süredir saldırılarını sürdürüp yardım girişini engelleyerek büyük bir "insani felakete" neden olduğu Gazze Şeridi'nde yetersiz beslenme ve susuzluktan şehid olanların sayısı 25'e ulaştı.

HABER MERKEZİ

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, Şifa Hastanesinde 20 yaşında bir kadın ve Kemal Advan Hastanesinde 2 aylık bir bebeğin daha yetersiz beslenme ve susuzluk nedeniyle vefat ettiğini belirtti.

Açlık ve susuzluktan şehid olanlaın sayısının 25'e yükseldiğini aktaran Kudra, bu sayının, sadece hastanelere gelen vakaları yansıttığını kaydetti.

Açlık ve susuzluktan ölenlerin sayısında yaşanan artışın endişe verici olduğunu vurgulayan Kudra, bunun Gazze'nin kuzeyinde yaşanan kıtlığın öldürücü boyutlara ulaştığını gösterdiğini ifade etti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından daha önce yapılan açıklamada, açlık ve susuzluktan 23 kişinin öldüğü belirtilmişti.

SOYKIRIMCI SİYONİST REJİM GAZZE'Yİ KITLIĞA SÜRÜKLÜYOR

Birleşmiş Milletler, İsrail'in yoğun saldırısı altındaki Gazze Şeridi'nde 2,2 milyon kişinin kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısı yapmıştı.

BM'ye göre, Gazze'de 378 bin kişi Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması (IPC) ölçeğine göre "felaket" olarak adlandırılan 5. seviye, 939 bin kişi de "acil durum" olarak bilinen 4. seviye açlıkla karşı karşıya bulunuyor. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir