• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mardin’de ilk teravih namazı halkın yoğun katılımıyla eda edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

On bir ayın sultanı olan Ramazan ayının ilk teravih namazı, bugün kılınmaya başlandı.

Mardinliler, rahmet ve bereket ayı olan Ramazan’ın ilk teravihini kılmak için camii ve mescitlere akın ettiler.

Artuklu ilçesi Ortaköy Camii'ne akın eden Müslümanlar, ezan okunmasının ardından yatsı namazını kıldılar.

“Oruçluyken dilimize, kulaklarımıza sahip çıkmalıyız.”

İlk teravihi idrak ettiklerini belirten Yusuf Alpaslan, Ramazan ayının tüm Müslümanlara rahmet olmasını temenni ettiğini belirterek, "Ramazan ayına bugünden itibaren başladık. Tüm Müslüman âlemine hayırlara vesile olsun inşallah. Allah bütün Müslüman kardeşlerimize kaza bela vermesin. Ramazan ayı tüm Müslümanların camiye alışmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Ancak sadece camiye gidip gelmekle de yetmez. Bunun yanında oruçluyken dilimize, kulaklarımıza sahip çıkmalıyız.” şeklinde konuştu.

"Filistinli Müslümanlara hep dua edeceğiz"

Heyecanla beklediği ilk teravih namazını kılan Yakup Bişi, bütün çocukların Ramazan ayında camiye akın etmelerini temenni etti.

Bişi, bu Ramazan ayında Filistin’li Müslümanlara hep dua edeceklerini ifade ederek, “Bugün ilk teravihimizi kıldık. İnşallah yarın ilk orucumuzu tutacağız. Günde 2 saat Kur’an-ı Kerim okuyacağım inşallah. Ayrıca her akşam teravih namazına geleceğim inşallah. Tüm çocukları camiye bekliyoruz, gelmelerini istiyoruz. Ayrıca İşgal altında olan Filistin’li kardeşlerimiz için de bu soykırımın bitmesi için dua edeceğiz inşallah.” ifadelerini aktardı.

"Filistin’de yapılan soykırımın bitmesini diliyorum"

Mehmet Bişi ise Filistin’de yapılan soykırımın bitmesi ve bu Ramazan ayının siyonist rejimin yok oluşuna vesile olmasını temenni ederek, “Rabbim bu mübarek aya bizleri kavuşturduğu için sonsuz hamd ve şükürler olsun. Bu rahmet ayda her gününden istifade edebilmeyi yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Eski Ramazanları yaşamaya çalışıyoruz. Mübarek Ramazan ayı, israil'in yok oluşuna vesile olur inşallah. Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ın ümmetine layık fertlerinden eylesin. Rabbim Filistin’deki kardeşlerimize yardım eylesin.” dedi.

“Filistinli kardeşlerimize de dua ediyoruz. Bu soykırımın bir an önce bitmesini istiyoruz”

Yusuf Basyan da tüm çocukların camiye gelmelerini yüce Allah’tan niyaz ettiğini belirterek, “Bugün Ramazan ayının ilk teravihini eda ettik. Tüm Müslümanların Ramazan ayı mübarek olsun. Her gün düzenli olarak camiye gidip Kur’an okuyacağız inşallah. Tüm çocukların da camiye gelmelerini yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Filistinli kardeşlerimize de dua ediyoruz. Bu soykırımın bir an önce bitmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra teravih namazını cemaatle eda eden Müslümanlar, namaz sonrası hep birlikte dua ederek, yarınki Ramazan orucu için niyet getirdiler. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir