• DOLAR 33.999
  • EURO 37.838
  • ALTIN 2820.614
  • ...
İşgal ordusu Gazze’deki bir evde yaşlı engelli bir Filistinliyi şehit etti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haaretz gazetesinin haberine göre, işgal ordusu, Gazze’de bir evde yaşlı engelli bir Filistinliyi şehit ettiğini kabul etti.

Ordu olayla ilgili soruşturma başlatacağını duyururken, işlenen cinayeti, “Güçlerimiz sahilin güneyinde, ateş altındaki karmaşık bir savaş bölgesinde faaliyet gösteriyordu.” diyerek savunmaya çalıştı.

Çevreden askerlere doğru ateş açılması nedeniyle eve saldırı yapıldığını iddia eden ordu, “Olay yerinde silahlar bulundu. Terörist olduğundan şüphelenilen silahsız bir kişi vuruldu. Çünkü evi aramaya gelen askerin üzerine doğru ilerliyordu.” açıklamasını yaptı.

İşgal ordusu, olayın koşullarının araştırılacağını kaydetti.

Katar merkezli Al Jazeera kanalı, dün, işgal askerlerinin Gazze kentinin batısındaki Şati Mülteci Kampı’na baskın düzenlediği sıradaki görüntülerini yayınlamıştı.

Bir işgal askerinin kamerasından çekilen görüntülerde, eve baskın yapan askerlerin evde yalnız kalan yaşlı bir adamı öldürdüğü anlar görülüyor.

Al Jazeera, işgal askerlerince şehit edilen Filistinlinin 73 yaşındaki işitme engelli Ata İbrahim el-Mukayyed olduğunu belirttiği haberinde, Mukayyed’in cesedinin çürüdüğüne ilişkin görüntülerin de bulunduğu ancak bunu yayınlamayı doğru bulmadığını kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir