• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yapıcıoğlu Şanlıurfa'da temaslarda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seçim çalışmaları kapsamında Şanlıurfa'ya gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, kentte ilk olarak bir konferans düğün salonunda Mersavi aşiretine mensup Şakak ailesi ile bir araya geldi.

Yapıcıoğlu'na yoğun teveccühün yaşandığı program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından Yapıcıoğlu, bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasına ilk olarak Gazze'de yaşanan katliama değinen Yapıcıoğlu, Gazze'yi gündemden düşürmeyeceklerini söyledi.

Türkiye'nin 81 ilinde kendi aday ve logolarıyla 31 Mart seçimlerine girdiklerini belirten Yapıcıoğlu, bu süreçte genel merkez nezdinde temel ilkelere dikkat çekmeye çalıştıklarını belirterek seçime girdikleri yerlerde ise adaylarının, somut projelerle halkın karşısına çıktığını ifade etti.

Siyasi partilerin seçim sürecinde kullandıkları dile dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Yapıcıoğlu, toplumun birbirine karşı düşmanlaştırılmasının bu ülkenin faydasına olmadığını belirterek üç beş oy fazla almak için bu dili kullananlara halkın prim vermemesi gerektiğini söyledi.

Parti olarak ölçülerinin İslam olduğunu ve bu dünyada yapılanların hesabının ahirette sorulacağına iman ettiklerini ifade eden Yapıcıoğlu, bundan dolayı da halka yalan söylemeyeceklerini ve halkı aldatmayacaklarını belirtti.

Yalan söyleme konusunda mevcut siyasetten örnekler vererek isim vermeden CHP'de yaşananlara değinen Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Bugün çok sayıda siyasetçi özellikle seçimlerde yalan söylüyorlar. Hatta bazıları sonra bunu itiraf bile ediyor. Birisi seçimden önce 'her çiftçiye traktör vereceğiz' demişti. Sonra ona sordular. Sen seçimlerde şöyle şöyle söylemiştin. O da ben onu milletin dikkatini celbetmek için söylemiştim. Ya da birisi geçtiğimiz günlerde çıkıp dedi ki eğer ben belediyeyi kazanırsam falan partiler hariç kapımız herkese açık olacak. Sonra o partinin genel başkanı dedi ki; 'Bizim o belediye başkan adayımız sürçü lisan etti. Beni aradı aman başkanım ben sürç-i lisan ettim. Sen düzelt.' diye meydana çıktı bunu söyledi. Sonra o belediye başkan adayı çıkıp hayır söylediklerimin arkasındayım, sürç-i lisan falan etmedim, dedi. Ama hiçbirinin yüzü de kızarmadı. Ama biz haya ediyoruz. Biz Allah'ın izniyle halkımızı aldatmayacağız."

Hazreti Yusuf'un kıssasından örnek vererek Mısır'da nasıl yönetime geldiğini ve halka faydalı işler yaptığını anlatan Yapıcıoğlu, "Biz de buradan kendimize bir ders çıkarıyoruz. Bizim hayatımız zaten bize emanet, bizim sahip olduğumuz her şey zaten bize emanet. Belediye Başkanlığına, belediye meclis üyeliğine ya da milletvekilliğine ya da Allah'ın izniyle bir dahaki seçimlerde 2028 yılında yapılacak olan belki Cumhurbaşkanlığına talip olduğumuzda halkımız teveccüh ederse biz bunu bir emanet olarak göreceğiz." dedi.

Belediyeyi kazanmaları durumunda yapacağı hizmetleri anlatan Yapıcıoğlu, "Gelin bu sefer HÜDA PAR deyin" çağrısında bulundu.

Yapıcıoğlu konuşmasının ardından aile bireyleri ile toplu fotoğraf çektirdi.

Ardından Yapıcıoğlu STK temsilcileri ile bir araya gelerek iç ve dış gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Özellikle Gazze meselesini ele alan Yapıcıoğlu, ayrıca Şanlıurfa'nın sorun ve sıkıntıları hakkında da görüş alışverişinde bulundu.

Yapıcıoğlu'nun yarın da temaslarına devam edeceği belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir