Çermik ne istiyor? HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı ne vadediyor?
31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde HÜDA PAR'dan Belediye Başkan Adayı Seyfettin Yiğit, halka uçuk vaatlerde bulunmadıklarını söyledi.
İlçede vatandaşları ziyaret ederek sorun ve sıkıntıları dinlediklerini belirten HÜDA PAR Çermik Belediye Başkan Adayı Seyfettin Yiğit, ilçe merkezi ve kırsal mahallelerdeki sorunlara dikkat çekerek projelerini anlattı.
İlçeyle ilgili bilgiler veren Belediye Başkan Adayı Yiğit, "31 Mart 2024 yerel seçim kararı aldıktan bu yana Çermik ilçe teşkilatı olarak toplanıp bütün parti organlarımızla beraber yapılacak olan seçim çalışmaları ile ilgili parti organlarımızı aktif bir şekilde sahaya sürdük. Çermik, 4 Merkez mahalle ve 77 kırsal mahallemiz ile beraber toplamda 81 muhtarlıktan oluşuyor. Çermik'in toplam nüfusu 50 bin. Bu nüfusun yarısı Çermik merkezde diğer yarısı da kırsal mahallelerimizde kalmaktadır." dedi.
Yaptıkları ziyarette halkın kendilerinden 3 talepleri olduğunu söyleyen Yiğit, "Seçim çalışmalarımızı yürütürken özellikle mahalle mahalle, ev ev bütün hemşerilerimizle temas edip onları dinledik. Bütün vatandaşlarımızla merhabalaşıp dinledikten sonra sorun ve sıkıntıları ilgili birimlerimiz notlarını aldılar ve Rapor haline getirdiler. Bu süreç zarfında özellikle yaptığımız ziyaretler hemen hemen bitti. Vatandaşlarımızla oturup konuştuğumuzda bizden 3 şey talep ettiler. Birincisi adalet, ikincisi hizmet ve üçüncüsü yerleşim yerlerinde temizlik konusunda talepleri oldu. Bu 3 kavramın altını dolduracak şekilde bizden bu hizmetleri istediler." ifadelerini kullandı.
Seçilmeleri durumunda yapacakları vaatleri ile ilgili bilgiler veren Yiğit, "Bir aylık çalışma neticesinde hemşerilerimize verdiğimiz bazı sözlerimiz vardır. Diğer partiler gibi havada kalacak uçuk vaatler değil, uygulanabilirliği olan projelerle halkımızın karşısına çıktık ve projelerimizi anlatmaya başladık. Birincisi, projemiz Çermik Belediyesi bünyesinde Çermik istişare Merkezi'ni kuracağız. İkincisi, evlerde musluktan akan suyun içilebilir bir hale getirilmesini sağlayacağız. Üçüncüsü, Diyarbakır Caddesi üzerinde bir üst geçit yapıp halkımızın hizmetine sunacağız. Gerek aileler gerekse de öğrencilerimiz okula gidip gelirken bu caddenin üzerinden gidip geliyorlar. Bütün öğrenciler karşı tarafa geçip okullarına gitmek zorunda kalıyorlar ve dolayısıyla zaman zaman burada trafik vakaları yaşanıyor. Hatta ölümle sonuçlanan vakalar da oldu." dedi.
Yiğit, ilçede yapacaklarını çalışmaları şöyle sıraladı: "Dördüncüsü, kesimhane yapacağız. Bir kesimhanemiz var fakat taşıma aracımız yok. Kesilen etler motosikletle veyahut ta açık bir araçla bunları satmak istedikleri noktalara götürüyorlar. Bu da sağlık ve hijyenik açısından gerçekten de büyük sonuçlar doğuruyor. Beşincisi, hayvan pazarını yapacağız. Çermik hem hayvan hem de tarımla uğraşan büyük bir nüfus kitlesine sahiptir. Hayvan pazarı maalesef yıllardan beridir Çermik'te kurulmadı. Bu işle ilgilenen vatandaşlarımız hayvanlarını satmak için veyahut da almak için ya Siverek ya Elâzığ ya da Diyarbakır'a gidiyor. Dolayısıyla hemşerilerimizi maliyet açısından bir zarara sokuyor. Oysa ki Çermik sınırları içerisinde böyle bir imkân vatandaşlarımızın hizmetine sunulursa ortaya çıkan zarardan kurtulacaklardır. Altıncısı, bir konuk evini yapacağız. Vatandaşlarımızın çoğu tarımla uğraşıyorlar. Çermik'te gıda ve sebze pazarımız var. İhtiyaçlarını karşılamak veya satmak için kırsaldan gelen halkımız, ya akşamdan veyahut da sabah erkenden geliyorlar. Geldikleri zaman da hakikaten orada mağdur oluyorlar. Bu mağduriyetin giderilmesi noktasında biz bu pazarların etrafında şu anda atıl ve kullanılmayan evleri istimlak ederek, orada hem dinlenmeleri hem yatmaları hem de barınmaları için uygun bir hale getireceğiz. Yedincisi, çevre yollarının yapılmasıdır. Sağlı ve sollu araçların park edilişinden dolayı yaya olarak gelen giden hemşerilerimiz büyük bir sıkıntıyla karşı karşıyadırlar. Bunun için özellikle heykel dağının önünde ve hastanenin orada bir çevre yolunun hızlı bir şekilde yapılıp vatandaşlarımızın bu sıkıntısını giderme noktasında bir projeniz var. Sekizincisi, Çermik'in 4 merkez mahallesi var. Şimdiye kadar gerek yetkililer gerekse de belediye yönetimi Kale Mahallesi'ni görmemezlikten geldi. Öğleden sonra sanki artık orada insan yaşamıyor gibi bir tablo ile karşı karşıya geliyoruz. Bu noktada şöyle bir projemiz var. Vatandaşlarımızın en temel ihtiyacı olan ATM'lerden para çekme ihtiyacını karşılamak için bir atamanın kurulması ya da bir PTT şubesinin açılmasıdır. Dokuzuncusu, Kale Mahallesi'nde belediyeye ait iş yerleri ve dükkanlar mevcuttur. Erkek taziye evi var ama maalesef kadın taziye evi yok. Kadınların da bu hizmetten faydalanabilmesi için yürürlüğe girmesi gerekir. Onuncusu, mezarlık yeri sorunu var. Çermik'te şu an itibariyle umuma ait planlı ve projeli mezarlığımız yok. Bütün vatandaşlar kendilerine göre bir sınır çizmişler. 'Burası bana aittir' diye sahiplenmişler. Herkesin eşit şartlarda bu hizmetten istifade etmeleri gerekir. Belediye'nin devlet hazinelerini uygun bir hale getirip vatandaşımızın cenazesi olduğu zaman evinden alınmasından defin işlemine kadar ilgili bir ekip oluşturulması gerekir. Halkımız tercih edip yetkiyi bize verirlerse böyle bir projeyi halkımızın hizmetine sunacağız." ifadelerini kullandı.
"Belediye bir siyaset kurumu değildir, belediye bir hizmet kurumudur." diyen Yiğit şu ifadeleri kullandı:
"Hizmetin de verilebilmesi için çalışan insanların ehil ve liyakat sahibi olması gerekir. Çermik'te yazın toz kışın da çamurundan hakikaten hemşerilerimiz rahatsız oluyor. Yani yazının tozunu havayla teneffüs etmemiz, kışının da çamurundan gidip gelmemiz kaderimiz değildir. Bu netice itibarıyla insanların eliyle yapılıyor. Ehil ve liyakatli ekiplerle hemşerilerimizi bu sıkıntıdan kurtaracağız. Diğer bir sorun ise Çermik kaplıcaları şifa bakımından dünyada önde gelen bir su kalitesine sahiptir. Gerek çevre il ve ilçelerden gerekse de batıdan yoğun bir ziyaretçi akına uğruyor. Ama maalesef şu ana kadar gelen ziyaretçiler ve vatandaşlarımız, istenilen seviyede bir hizmeti görememişlerdir. Gerek kaplıcanın iç mekanlarını gerekse de dışındaki dinlenme tesislerinin temizlik ve hizmet bakımından istenilen bir seviyeye getirerek, halkımızın hizmetine sunacağız. Yaşım 51 ve 30 yıldır Çermik'te esnaflık yapıyorum. Çermik'in hem merkez hem de kırsal mahalleli hemşerilerimizle birebir temas halindeyiz. Sıkıntılar, sorunlar ve problemlerin ne olduğunu iyi bilen biriyim. Dolayısıyla bunu masa başında oturup vadedenlerle değil, bizatihi bu sorunların etkisini yaşayan ve hisseden biri olarak söylüyorum. Bu sefer hep beraber HÜDA PAR diyelim, bu sorunları HÜDA PAR'la çözelim. Dolayısıyla tüm hemşerilerimden desteklerini esirgememelerini talep ediyorum." (İLKHA)