• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
İTTİHADUL ULEMA'dan önemli Ramazan ayı tavsiyeleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) Genel Merkezi Ramazan ayı dolayısıyla 10 önemli tavsiyede bulundu.

Genel Merkezden yapılan açıklamada, "Ramazan ayı öyle (bir aydır) ki, insanlara doğru yolu gösterici ve hidâyet ile Furkan’ın (hak ile batılı birbirinden ayıran hükümlerin) apaçık delilleri olarak Kur’an, onda indirildi. Sizden kim o aya erişirse, onda oruç tutsun! Her kim de hasta olur veya yolculukta bulunursa, (tutmadığı günler) sayısınca başka günlerde (oruç tutsun). Allah sizin için kolaylık ister, sizin için zorluk istemez." (Bakara: 185) ayeti kerimesi hatırlatıldı.

"Receb ve Şaban ayları nihayete erdi ve ayların en değerlisi bir diğer deyişle on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayına kavuştuk." denilen açıklamada, "Kur’ân-ı Kerim’in indirildiği, içerisinde bin aydan daha hayırlı Kadir gecesini barındıran ve adeta kurtuluşumuz için bir fırsat olan Şehr-i Ramazan’a girmiş bulunuyoruz. Mü’minler olarak bu fırsatı iyi değerlendirmeli ve her saniyesinin hakkını vermeliyiz." ifadeleri kullanıldı.

İTTİHADUL ULEMA, Ramazan ayı dolayısıyla şu tavsiyelerde bulundu:

"1-Oruçlarımızı hakkıyla tutmalı sadece yeme içmeden kesilmekten ziyade tüm duyularımızı her türlü ma’siyetten uzak tutmalıyız. Bedenimizi muhafaza etme babında sahur ve iftarlarda yediğimiz-içtiğimize dikkat etmeli ve israftan kaçınmalıyız.

2-Bu mübarek Ramazan ayında ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın işgalci siyonistlerin esaretinden kurtulması ve Gazze’de mücadele veren Müslümanların onurunu muhafaza etmek için canlarını, mallarını, evlad-u iyallerini feda eden mücahid kardeşlerimize an be an dua edelim, özellikle teheccüdlerimizde, seher vakitlerinde ellerimizi açıp rabbimize yalvarıp yakaralım.

3-Kur’an-ı Kerimi okumak en çok Kur’an ayı olan Ramazan ayına yakışır. Bu münasebetle peygamberimizin sünneti olan mukabele ibadetini sürdürmeli ve günde en az bir cüz olacak şekilde okumalıyız.

4-Günlük okuduğumuz Kur’an-ı Kerimin mealini de okumalı, daha detaylı anlayabilmek adına tefsirlere müracaat etmeliyiz.

5-Zekat ve Fitre ile beraber sadaka ve infak gibi ibadetlerimizi arttırıp Rabbimizin bize verdiği rızıktan O’nun rızası için harcayalım.

6-Gece ibadetlerine önem vermeyi ihmal etmeyelim. Maneviyatın zirve yaptığı bu mübarek ayda gece yalnızlığında rabbimize secde etmenin hazzına varmalı ve huşu içerisinde gerçekleştirdiğimiz ibadetlerimizi ruhumuza ilmek ilmek işlemeliyiz.

7-Ramazan ayını birer davet ayı da yapmalıyız. Yakın akraba ve komşularımızı evlerimize davet edip kendilerini İslami açıdan bilinçlendirmek için çaba sarf etmeliyiz. Ayrıca aile reisleri bu ay içerisinde kendi ehline karşı sorumluluklarını tekrardan göz önünde bulundurmalı, onların İslam`a ve Müslümanlara karşı olan bağlılıklarını ve sorumluluklarını kendilerine bildirmeliyiz.

8-Ramazan boyunca camiyi kendimize birer mesken edinmeliyiz. Cemaatle teravih namazını kılmalı cami cemaatiyle iç içe olmalıyız. Camide bulunan yaşlılara hürmet etmeli kendi mahallemizde bulunan çocukları cami ortamına çekmeliyiz.

9-Kadir gecesinin faziletini kaçırmamak adına bu geceyi Ramazan ayının tüm gecelerinde arayalım. Özellikle tekli gecelere daha bir ehemmiyet gösterelim. Nitekim kadir gecesini yakalayan bir Müslüman bilmelidir ki o gece yaptığı her bir ibadetin karşılığı bin ayda elde edebileceği sevaptan daha hayırlıdır.

10-İTTİHADUL ULEMA olarak ısrarla üzerinde durulması gereken bir diğer meselenin de zekât ve fıtır sadakaları olduğuna inanıyoruz. Halkımız Allah`ın bir emri olan zekâtı ehline vermeli ve verdiği kişileri iyice araştırmalıdır. Bu ibadetlere de tıpkı namaz ve oruca verdiği ehemmiyet kadar önem vermeli ve üzerinde durmalıdır." (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir