• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
SON DAKİKA
Gazze aslanlarının sözcüsü Ebu Ubeyde: RAMAZANI CİHADLA KARŞILIYORUZ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi                                                                                             

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, uzun bir aradan sonra Aksa Tufanı harekatının 154. gününde videolu bir mesaj yayımladı. Gazze Şeridi’ndeki direnişinin yiğit insanların az bulunduğu bir zamanda Ramazan ayını cihat ve ribatla karşıladığını ifade eden Ebu Ubeyde, savaşın altıncı ayına girdiğini ve düşmanın Filistin halkına yönelik katliamlarını sürdürdüğünü belirtti. Ebu Ubeyde, konuşmasında, hiçbir şeyin soykırıma dayalı bir savaşa maruz kalan Filistin halkının yaralarını iyileştirmenin önüne geçemeyeceğini vurguladı.

"TARİHTE BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR SİYONİST-AMERİKAN SALDIRGANLIĞI"

Ebu Ubeyde'nin konuşmasında öne çıkanlar şöyle: "Savaş altıncı ayına giriyor ve düşman hâlâ halkımıza karşı gerçek bir Nazi soykırımını yürütüyor. İnsanlık değerlerinden yoksun, gaspçı bir işgalci karşısında dünya kanunları çaresiz kaldı. Halkımız tarihte benzeri görülmemiş bir siyonist-Amerikan saldırganlığıyla karşı karşıyadır. Bu mücadele, dünya çapında, hakların ancak zorla alınabileceği yeni bir aşamayı başlatıyor. Uluslararası toplumun eski yasaları, Amerikan yönetiminin etkisi altında adaletsizliği ve saldırganlığı koruyor.

"154. GÜNDÜR DÜŞMANLA SAVAŞIYORUZ"

7 Ekim destanı, Mescid-i Aksa'yı Yahudileştirme ve yıkma girişimiyle sonuçlanan onlarca yıldır süren saldırganlığa yanıt olarak geldi. Bölgedeki en aşırıcı ve Nazi hükümetinin iktidara gelmesiyle siyonist çılgınlığı arttı. 154. gündür düşmanla savaşıyoruz, subaylarına, askerlerine, paralı askerlerine, araçlarına ağır kayıplar verdirdik ve daha da fazlası elimizde.

İSLAM ÜMMETİNE ÇAĞRI!

İnsanların gurur duyduğu bir dönemde Ramazan’ı cihad ve ribatla karşılıyoruz. Siyonistler, aksini iddia etseler bile, Mescid-i Aksa'nın kutsallığına önem vermiyorlar. Halkımızı seferber olmaya, Mescid-i Aksa'ya yürümeye, orada kalmaya ve işgalin kendi gerçeklerini sahaya dayatmasına izin vermemeye çağırıyoruz. Gazze halkının fedakarlıklarına ve direnişine katılmak, Mescid-i Aksa'yı bölme girişimini engellemek her özgür insanın görevidir. Ümmetin tüm halklarını, Filistin içinde ve dışında her alanda işgalin suçlarıyla yüzleşmeye çağrı yapmaya davet ediyoruz.

GAZZE’DEKİ AÇLIK İŞGALCİ ESİRLERİ DE ETKİLİYOR

Mücahidlerimiz, Gazze'de düşman ordusunun bulunduğu her yerde saldırılara karşı koymak için savaşa devam ediyor. Mücahitlerimiz son üç hafta içinde düşmanı hassas pusuya düşüren birçok özel operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlarımız Gazze'nin kuzey ve güneyindeki saldırı bölgelerine odaklandı. Açlığın, elimizdeki esirlere de yansıdığını, bazılarının yiyecek ve ilaç eksikliği nedeniyle hastalandığını bildiriyoruz. Halkımızın çektiği acının bir sonucu olarak çok sayıda düşman esir hastalık, su kaybı, zayıflık ve ilaç eksikliğinden muzdarip. Mescid-i Aksa inancımızın bir parçasıdır ve ümmetimiz bunun için varını yoğunu ortaya koymuştur."

TALEPLERDEN GERİ ADIM YOK

Ateşkes müzakereleri dosyasına ilişkin de konuşan Ebu Ubeyde, direnişin; saldırıların kapsamlı bir şekilde durdurulması ve işgal kuvvetlerinin Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesi, insanlara yardım sağlamanın yanı sıra, yerinden edilenlerin geri dönüşü ve Gazze'nin yeniden inşası taleplerinden vazgeçmeyeceğini vurguladı. 

"ŞEHİTLERİMİZ KANLARI İLE İSLAM ÜMMETİNİN UTANCINI VE ACZİYETİNİ SİLİYORLAR"

Başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm dünyanın çocukların açlıktan ölmesini izlediğini belirten Ebu Ubeyde, “Kimileri de düşmanla gizli anlaşmalar yapıyor. Tüm şehitlerimize selam olsun. Onlar kanları ile İslam ümmetinin utancını ve acziyetini siliyorlar. Tüm İslam ümmetinin itaat, cihad ve zafer ayı olan Ramazan ayını tebrik ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İzzeddin El Kassam Tugayları:

6 SİYONİST ASKERİ ETKİSİZ HALE GETİRDİK

Gazze

Şehit İzzeddin El Kassam Tugayları, önceki gün Gazze Şeridi'nin kuzey ve güneyinde işgal kuvvetlerine yönelik bir dizi operasyon düzenlediklerini duyurdu. Kassam Tugayları, Telegram kanalları üzerinden yapığı kısa açıklamalardan birinde, 6 kişiden oluşan bir işgal kuvvetini pusuya düşürerek çatıştıklarını ve bunların tamamını sıfır mesafeden etkisiz hale getirdiklerini bildirdi. Başka bir operasyonda Tugaylar, mücahitlerin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun'un doğusundaki bir işgal ordusu karargahına insansız hava aracı aracılığıyla iki anti-personel patlayıcı atabildiğini kaydetti. Kassam Tugayları, ayrıca önceki günkü operasyonlardan birinde Gazze Şeridi'nde Beyt Hanun'un doğusunda bir siyonist sinyal birliği subayını kanasla vurduklarını aktardı. (İLKHA)

3 çocuk daha açlıktan can verdi

AÇLIKTAN ŞEHİD OLANLARIN SAYISI ARTIYOR

İşgalci barbarların 5 ayı aşkın süredir saldırılarını sürdürüp yardım girişini engelleyerek büyük bir "insani felakete" neden olduğu Gazze Şeridi'nde yetersiz beslenme ve susuzluktan vefat edenlerin sayısı 23'e ulaştı.

İstanbul

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Şifa Hastanesinde 3 çocuğun daha yetersiz beslenme ve susuzluk nedeniyle can verdiğini ifade eden Kudra, böylelikle açlık ve susuzluktan hayatını kaybedenlerin sayısının 23'e yükseldiğini kaydetti. Gazze'deki Sağlık Bakanlığından 6 Mart'ta yapılan açıklamada, açlık ve susuzluktan 20 kişinin vefat ettiği belirtilmişti. Birleşmiş Milletler, işgal rejiminin yoğun saldırısı altındaki Gazze Şeridi'nde 2,2 milyon kişinin kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulunmuştu. BM'ye göre, Gazze'de 378 bin kişi Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması (IPC) ölçeğine göre "felaket" olarak adlandırılan 5. seviye, 939 bin kişi de "acil durum" olarak bilinen 4. seviye açlıkla karşı karşıya bulunuyor.  AA

BM Raportörü:

GAZZE'DE ŞU AN HERKES AÇLIK YAŞIYOR

Birleşmiş Milletler (BM) Gıda Hakkı Özel Raportörü Michael Fakhri, “Gazze'de şu an herkes açlık yaşıyor. Nüfusun dörtte biri açlık nedeniyle ölüm tehlikesi yaşıyor.” dedi.

Cenevre

BM İnsan Hakları Konseyi'nin 55. Oturumuna katılmak üzere Cenevre'de bulunan Fakhri, BM Cenevre Ofisi'nde Akredite Basın Mensupları Birliği (ACANU) üyesi gazetecilerle buluşarak işgal rejiminin saldırıları altındaki Gazze'deki son gelişmeler ve gıda krizine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gazze'de yaşanan açlık krizine işaret eden Fakhri, "Gazze'de şu an herkes açlık yaşıyor. Nüfusun dörtte biri açlık nedeniyle ölüm tehlikesi yaşıyor. Bu yaklaşık yarım milyon insanın aylardır bu durumda olduğu anlamına geliyor. Kıtlığın çok yakın olduğunu söylüyoruz. Artık israil'in Filistin halkını kasıtlı olarak aç bıraktığını söyleyebiliriz. Modern tarihte bütün bir sivil nüfusun bu kadar hızlı ve tamamen aç kaldığını hiç görmemiştik." dedi. Fakhri, Gazze'deki çocukların da yetersiz beslenme ve susuzluktan dolayı hayatını yitirmeye başladığını da görmeye başladıklarının ve Gazze'deki tüm çocukların "ciddi yetersiz beslenme" kriziyle karşı karşıya olduğunun altını çizdi.

"BM İNSAN HAKLARI KONSEYİ GAZZE KONUSUNDA HİÇBİR ŞEY YAPMADI"

İşgal rejiminin Gazze'ye yardım konvoylarının girişini engellediğini veya kısıtladığını söyleyen Fakhri, ülkelerin geçen "son çare" olarak Gazze'ye havadan yardım indirmeye başladığını ancak bunun çok maliyetli ve etkisiz olduğunu bildirdi. Fakhri, işgal rejiminin 7 Ekim 2023 sonrası Gazze'ye saldırılarını önleyemeyen ülkelerin artık bir şeylerin yapılması gerektiğinin farkına vardığını aktararak, "BM İnsan Hakları Konseyi (İHK) Gazze konusunda hiçbir şey yapmadı. Dün de bunu İHK'daki konuşmamda söyledim. BM Güvenlik Konseyi bir şeyler denedi (Gazze konusunda), başarısız olacağını biliyoruz ancak İHK'da hiçbir şey olmadı." diye konuştu.

Gazze'de soykırım ve benzeri görülmemiş açlık yaşandığını vurgulayan Fakhri, Gazze'deki yaşananlardan sonra dünyanın, BM'nin ve uluslararası hukukun "asla eskisi gibi olmayacağını" vurguladı. Fakhri, "Her şeyin sadece daha iyi olacağını umut ediyorum ancak olur mu bilmiyorum. Bundan daha kötüsü olamaz." ifadelerini kullandı. Şubat 2022'de başlayan Rusya- Ukrayna Savaşı nedeniyle özellikle Avrupa ülkelerinin Rusya'yı "gıda krizine sebep olduğu" gerekçesiyle eleştirdiğini anımsatan Fakhri, bu ülkelerin Filistin topraklarını işgal eden işgal rejimine aynı tepkiyi vermediğini kaydetti. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir