• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Tarihte bugün: 10 Mart
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

765: İmam Cafer-i Sadık vefat etti. Sadık lakabıyla meşhur olan İmam Cafer bin Muhammed, beşinci imamın oğludur. Hicretin 83. yılında dünyaya geldi ve rivayetlere göre 148. yılda Abbasi halifesi Mansur'un emriyle şehit edildi. Cafer-i Sadık hazretleri, on iki imamın altıncısı, Silsile-i Aliyyenin dördüncüsüdür. Babası Muhammed Bakır, dedesinin dedesi Hazret-i Ali’dir.

1876: 7 Mart’ta telefonun patentini alan Graham Bell, yardımcısı Thomas Watson ile ilk telefon görüşmesini yaptı.

1957: Usame bin Ladin doğdu. Riyad'da doğan Usame bin Ladin'in babası Ortadoğu'nun en büyük müteahhitlerinden biriydi. Genç yaşlarında Müslüman Kardeşlerden etkilenen Bin Ladin, cihadın en büyük önderlerinden Abdullah Azzam'ın asistanlığını yaptı. Dünya'nın sayılı zenginlerinden olmasına rağmen malını mülkünü terk etti. Usame bin Ladin, 2011 Mayısında Amerikalılar tarafından yapılan bir saldırıyla katledildi.

1986: Sanıkların aynalı odalarda sorgulanması ve ifadelerinin videobantlara kaydedilmesi uygulaması başladı.

1994: 1994 yılının ramazan ayının kadir gecesi sabahında büyük bir katliam yaşandı. Diyarbakır merkeze bayram alışverişi için giden ve içerisinde kadın, çocuk ve yaşlılarında da bulunduğu yaklaşık 50 kişilik otobüs pkk tarafından yola döşenen mayına çarptı. Saldırıda, 11 Müslüman katledildi, 10’larca kişi de yaralandı. Katledilenler arasında 12 yaşında 2 çocuk da vardı. Karacadağ Mayın şehidleri her yıl düzenlenen etkinliklerle anılıyor.

2000: Diyarbakır 1 Nolu DGM, kapatılan Refah Partisi'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ı, 1994 yılında Bingöl'de yaptığı konuşmayla 'halkı ırk ve din farklılığı gözeterek, kin ve düşmanlığa açıkça tahrik ettiği' gerekçesiyle 1 yıl hapis cezasına mahkum etti. Merhum Erbakan Hoca, mezkur konuşmasında ilk öğretim öğrencilerine her sabah okul önlerinde okutulan Öğrenci Andını eleştirmiş, "Sen ne mutlu Türküm dersen, bir başkası da çıkar Ne Mutlu Kürtüm diyecektir" demişti. Bu doğru sözün adı da 'halkı ırk ve din farklılığı gözeterek, kin ve düşmanlığa açıkça tahrik' olmuş ve Erbakan Hoca cezalandırılmıştı!

2011: Ergenekon” soruşturması kapsamında evinde arama yapılan Mitçi Kaşif Kozinoğlu, İstanbul Adliyesine getirildi. Kozinoğlu ifadesinin ardından ‘Terör örgütü üyeliği ve gizli belgeleri temin etme' suçlarından tutuklanma istemiyle sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir