• DOLAR 33.998
  • EURO 37.853
  • ALTIN 2820.801
  • ...
İşgalciler Batı Şeria'ya baskın düzenleyerek bir ambulansa ateş açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre işgal güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kentindeki Nur Şems Mülteci Kampı'na gece saatlerinde baskın düzenledi.

Baskına tepki gösteren Filistinlilerle işgal güçleri arasında olayların çıktığını ifade eden tanıklar, siyonist rejime ait buldozerlerin su, elektrik, sabit hat ve kanalizasyon şebekeleri gibi altyapıyı tahrip ettiğini söyledi.

Tanıklar, işgal güçlerinin geçtiği Tulkerim'deki bir ana caddenin 1500 metrelik mesafesinin tahrip edildiğini, yol kenarındaki bazı dükkanların da zarar gördüğünü aktardı.

Öte yandan Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre, işgal çetesinin, büyük bir askeri güç ve 4 buldozer eşliğinde Tulkerim kentinin batısına baskın düzenledi.

İşgal güçleri, rastgele ateş açarken, basın mensuplarının görevlerini yapması engellendi.

Haberde ayrıca siyonist rejimin bölgedeki bir tarım alanının buldozerlerle yerle bir edildiği, Nur Şems Kampı'ndaki su ve elektrik hattının tahrip edildiği ve bölgede elektriklerin kesildiği ifade edildi.

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada da işgal çetesinin kamptaki bir ambulansa ateş açtığı, aracın bir kısmında hasar meydana geldiği kaydedildi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir