• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
İşgal rejimi Gazze'yi ikiye bölüyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ-   Siyonist yetkililer bunun "bölgeyi aylarca ve belki de yıllarca kontrol edecek bir güvenlik planının parçası" olduğunu söylüyor.

6 Mart'ta çekilen uydu görüntüsünde, haftalardır inşaatı devam eden doğu-batı yolunun, Gazze Şeridi'nin doğu sınırından Akdeniz kıyısına kadar 6,5 kilometre genişliğe kadar uzanıyor. İşgalci, Gazze Şeridi'ni kesmeyi ve doğu bölgelerini Gazze Vadisi'nden ayıran koridoru kontrol etmeyi amaçlıyor.

CNN, işgal ordusunun , yolu "bölgede operasyonel bir dayanak oluşturmak" ve "güçlerin ve lojistik teçhizatın geçişine" izin vermek için kullandığını söylediğini de haberine ekledi. Yolun tamamlanmasıyla ilgili bir başka soruya ise işgal ordusu, "Yol savaştan önce de mevcuttu, zırhlı araçların zarar vermesi nedeniyle yenilenmesi için çalışmalar yapılıyor" dedi.

İşgal hükümetinin  Bakanı Amichai Shikli ise CNN'e yaptığı açıklamada, yolun  işgal ordusunun Gazze Şehri'nin kuzey ve güneyi ile Şeridi'nin orta bölgesine kolaylıkla hücum etmesini sağlayacağını söyledi

Bu haberler de ilginizi çekebilir