• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Galatasaray Ali Sami Yen'de gol olup yağdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Süper Lig’in 29. hafta mücadelesinde Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray ile İlhan Palut'un çalıştırdığı Rizespor, hakem Bahattin Şimşek'in düdük çaldığı maçta Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde karşı karşıya geldi.

8 golün atıldığı müsabakada kazanan ev sahibi takım Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılılar, rakibini 6-2'lik skorla mağlup etmeyi başardı.

Köhn ve Torreira ilk gollerini attılar

Galatasaray maçta gol perdesini 9. dakikada yeni transferiyle açtı.

Derrick Köhn'ün ceza sahası dışından sert şutu ağlarla buluştu.

31. dakikada ise Lucas Torreira'nın golü skoru 2-0'a taşıdı. Her iki oyuncu da sarı-kırmızılı formayla ilk gollerini kaydettiler.

İlk yarı 4-1 sona erdi

Rizespor 38. dakikada Hojer ile farkı bire indirse de 40. dakikada Kerem Demirbay skoru 3-1'e getirip farkı yeniden ikiye çıkardı.

Yıldız futbolcu 45. dakikada bir gole daha imza attı ve ilk yarı 4-1 sona erdi. Kerem Demirbay'ın iki golü de ceza sahası dışından geldi.

Kerem Demirbay, yeniden sahneye çıktı

61. dakikada Olawoyin, Rizespor'un maçtaki ikinci golünü kaydetti.

Bir dakika sonra Mertens'e ceza sahası içinde yapılan müdahalenin ardından sarı-kırmızılılar penaltı kazandı. Topun başına geçen Kerem Demirbay skoru 5-2'ye taşırken hat-trick'e imza attı.

Son sözü Icardi söyledi

Maçta perdeyi Mauro Icardi kapattı. 85. dakikada Arjantinli yıldızın golüyle skor 6-2'ye gelirken mücadele bu şekilde sona erdi.

Galatasaray, puanını 78 yaptı

Evinde 6 golle kazanan Galatasaray puanını 78'e yükseltti. Böylelikle sarı-kırmızılılar, maç fazlasıyla Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 5'e çıkardı. Rizespor ise 39 puanda kaldı.

Galatasaray ligde gelecek hafta Kasımpaşa deplasmanına çıkacak. Rizespor ise sahasında Gaziantep FK'yi konuk edecek.

Kerem Demirbay'dan ilk hat-trick

Rizespor kalesine 2'si ceza sahası dışından, 1'i penaltıdan olmak üzere üç gol kaydeden Kerem Demirbay kariyerinde bir ilki yaşadı.

30 yaşındaki futbolcu profesyonel kariyerinde ilk kez hat-trick yaptı.

Kaan Ayhan sakatlandı

Maça ilk 11'de başlayan Kaan Ayhan, Akintola'nın müdahalesi sonrası sakatlık geçirdi. Bir süre kendini deneyen futbolcu 23. dakikada kenara gelmek zorunda kaldı.

Kaan Ayhan oyundan çıkarken Wilfried Zaha maça dahil oldu.

Muslera, 400. Süper Lig maçına çıktı

Sarı-kırmızılılara 2011'de transfer olan Fernando Muslera takımdaki 13. sezonunu yaşıyor. 37 yaşındaki kaleci, Rizespor mücadelesiyle ligdeki 400. maçına çıktı.

Muslera, Galatasaray'da resmi kulvarlarda toplam maç sayısını da 498'e yükseltti.

Kaynak: Enson Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir