• DOLAR 32.557
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2458.845
  • ...
Mısır`da dev gösteriler darbecileri tedirgin etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MISIR - Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketinin günlerdir Mısırlılara yaptığı çağrıyla, ülkenin bir çok kenti dev yürüyüşlerle sahne olurken cuntaya bağlı polisler tedirginliklerini bütün meydanları kapatmak ile gösterdiler.
 
Dün Cuma namazının ardından başta başkent Kahire ve İskenderiye olmak üzere meydanlara inen darbe karşıtları, üzerinde Rabia işareti bulunan pankartlar ve Adeviyye Meydanında hayatlarını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıdılar.
 
Sisi ve darbeci yönetim aleyhine sık sık sloganlar atılırken, haksız yere tutuklananların derhal serbest bırakılması istendi.
 
"Mısır Devrimin Başkentidir" sloganları
Başkent Kahire`de gerçekleşen gösterilere dev katılımların olduğu gözlenirken Adeviyye Meydanına doğru yürüyüşler gerçekleştirildi.
 
"Mısır Devrimin Başkentidir" sloganlarıyla meydanları inleten darbe karşıtları, duvarları ise "Sisi`nin Son Şansı" yazılarıyla doldurdular.
 
İskenderiye`nin 8 ayrı mıntıkasında toplanan göstericiler, 6 Ekim`e denk gelen pazar günü için daha geniş çaplı yürüyüşlere hazırlanacaklarını dile getirdiler.
 
Ayrıca El-Feyyum kentinin El-Acemeyn kırsalı, Süveyş, Asyut, Buhayra`da on binlerin katıldığı büyük çapta protesto gösterileri gerçeklendi.
 
Cuma bilançosu: 8 ölü, onlarca yaralı
Öte yandan Tahrir Meydanına doğru hareket eden Mısırlılar, polisain telden barikatlarıyla karşılaştılar.
 
25 Ocak devriminin sembolü olan Tahrir Meydanına girmekte ısrarcı olan darbe karşıtlarına polisler gerçek mermi kullanarak müdahale etti.
Sadece Kahire`de 5 kişi hayatını kaybederken diğer kentlerden de ölüm haberleri geldi.
 
"Yarın Mısır`da daha büyük gösteriler bekleniyor"
1973 Arap-İsrail savaşının 40. yıldönümü münasebetiyle yarın daha büyük gösterilerin yapılması bekleniyor.
 
İslam Alimler Birliği Yusuf El-Karadavi`nin de dün Katar`da verdiği hutbede dile getirdiği çağrının Mısır`da büyük yankı uyandırması bekleniyor.
 
Özellikle sosyal medya üzerinden örgütlenen devrimci gençler, "Sisi`nin Son Şansı" adıyla meydanları dolduracaklar.
 
Yarın ki gösterilerden şimdiden tedirgin olan cunta, bütün meydanları kapatma kararı aldı. (Sait Teşne - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir