• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mersin Üniversitesi öğrencilerinden yurt eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Kampus içindeki yurdun önünde toplanan öğrenciler polislerle kısa bir süre tartıştıktan sonra açtıkları pankartlar ve attıkları sloganlarla Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdüler.

 

Grup adına basın açıklamasını okuyan Leyla Sümbül, "Mersin Üniversitesi öğrenci yurtlarında 2013 Akdeniz Oyunları sonrası 360 derece değişim yaşandı. Bu yıl Akdeniz Oyunları'nda müsabakalara katılan sporcu ve konuklara 5 yıldızlı otel hizmeti veren, sonrasında öğrencilere tahsis edilen yurt, şu an 5 yıldızlı eziyethaneye dönüştü." dedi.

 

En önemli sorunlarının ulaşım olduğunu söyleyen Sümbül, minibüs durağı ile yurt arasında bulunan patika yolda 10 dakika yürümek zorunda kaldıklarını ifade etti. "Geçen sene ücretsiz olan kampüs içi toplu ulaşım için bu yıl öğrencilerden 0.50 ile 0.75 kuruş arası ücret isteniyor. Bu durum minibüs şoförleriyle öğrenciler arasında sık sık gerginlik yaşanmasına neden oluyor." diyen Sümbül kampüs içi ulaşımın ücretsiz olması gerektiğini kaydetti.

 

Yurttaki yemek fiyatlarının çok yüksek olduğunu dile getiren Sümbül, Akdeniz Oyunları sırasında kapasiteleri 10 kişi olan asansörlerin öğrencilerin yurda yerleşmesiyle 4 kişiye düşürüldüğünü ve 9 katlı binaya merdivenlerden çıkmak zorunda kaldıklarını aktardı. Televizyon ve bilgisayarların depoya kaldırıldığını ve internet bağlantısının kesildiğini öne süren Sünbül, "Başta rektörlük olmak üzere ilgili kurumlara sesleniyoruz öğrenciler sorunlarına bir an önce çözüm getirilmesini istiyoruz." diye konuştu.

 

Öğrenciler, alkış ve sloganlar eşliğinde yapılan basın açıklamasının ardından dağıldılar. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir