• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Netanyahu, Refah'a karadan girememeyi "savaşın kaybedilmesi" olarak nitelendirdi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Refah kentine karadan saldırının gerçekleşeceğini ifade eden Netanyahu, işgal ordusunun "Hamas'ın son kalesi" Refah da dahil Gazze'nin tüm bölgelerinde faaliyet göstereceğini söyledi.

Netanyahu, Refah kentine işaret ederek, "Bizden oraya hareket etmememizi isteyenler savaşı kaybetmemizi söylüyor. Bu gerçekleşmeyecek." dedi.

Netanyahu, 9 Şubat'ta işgal ordusundan, yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın "tahliyesi" ve bu bölgeye saldırı için plan hazırlayarak Savaş Kabinesi'ne sunmasını istemişti.

İşgal ordusunun, 26 Şubat'ta, yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı "Refah'ın tahliyesi" ve saldırı planını Savaş Kabinesi'ne sunduğu bildirilmişti.

İşgal rejimin Kanal 13 televizyonunda bugün yayınlanan haberde, işgal Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz'ın, Washington'da ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ve Savunma Bakanı Lloyd Austin ile gerçekleştirdiği görüşmelerde ele alınan konulara ilişkin bilgi verilmişti.

Gantz'ın yetkililere, işgal rejimin, Refah'tan vazgeçemeyeceğini ve bu adımın gerekli olduğunu açıkça ifade ettiği kaydedilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir