• DOLAR 32.507
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2452.139
  • ...
"Gelir dağılımındaki adaletsizliği ortadan kaldırmak istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Hür Dava Partisi Van İl Başkanı Rasim Sayğın, Başkan Yardımcısı Fevzi Doğan ve İl Muhasibi Muzaffer Balıkçı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şinasi Erol'u ziyaret ettiler. İl heyetini Şinasi Erol karşıladı.


Hür Dava Partisi hakkında bilgi veren İl Başkanı Rasim Sayğın, partilerinin yeni kurulan bir parti olduğunu ve önümüzdeki yerel seçimlere katılabilecek düzeyde teşkilatlandıklarını ifade etti. Van merkez ve birçok ilçede teşkilatlarının olduğunu ve seçim çalışmaları kapsamında önceliklerinin kurum kuruluşlar ile tanışma olduğunu belirtti.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şinasi Erol, HÜDA PAR'ın ziyaretinden memnun olduğunu belirterek, Hür Dava Partisi'nin ülkeye ve Van'a hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü hakkında bilgi veren Erol, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak yardıma muhtaç ailelere, şiddet mağduru kadınlara, engellilere, kimsesiz çocuklara sahip çıktıklarını belirtti. İl Müdürü Erol, ülke genelinde ve yerelde Van ili için herkes gibi çalıştıklarını ve insanların menfaatini gözettiklerini ifade etti. Erol, Hür Dava Partisi'nin de bu doğrultuda çalışmasını ve insanlığa faydalı işler yapması gerektiğini sözlerine ekledi.


Sonrasında söz alan HÜDA PAR Van İl Başkanı Av. Rasim Sayğın, partilerinin İslami ve insani bir programla yola çıktığını, amaçlarının hakka ve halka hizmet olduğunu belirtti. Sayğın, parti olarak şiarlarından birinin 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' hadisi olmuştur. Bu doğrultuda parti programımızda da yer alan, gelir dağılımındaki adaletsizliği ortadan kaldırarak refahı tabana yaymaktır." dedi.


Sayğın, "Kadın ve engelli vatandaşlar için parti programlarında 'Kadınların çalışma şartları cinsiyetlerine uygun hale getirilmelidir. Eğitim ve sağlık başta olmak üzere, kadınlara hizmet veren kurum ve kuruluşlarda sadece kadınlar istihdam edilmelidir. Çalışamayacak derecede engelli olan vatandaşların bakımı ve geçimi devlet tarafından karşılanmalıdır' şeklinde maddeler vardır." diye konuştu.


"Amacımız iyiliği emretmek, kötülükten sakındırmaktır"
Hür Dava Partisi heyeti daha sonra Özel Lokman Hekim Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Berktaş'ı ziyaret etti. İl heyetini Başhekim Berktaş karşıladı.


Ziyarette konuşan HÜDA PAR İl Başkanı Av. Rasim Sayğın, "Parti olarak amaçlarının en güzel şekilde yaratılan insan fıtratına yapılan suni müdahalenin sonucu olarak bütünlüğünü ve özünü kaybeden insanlığın özüne dönmesini sağlamaktır. İnsanın özüne ve fıtratına dönmesi, içinde bulunduğu manevi buhrandan çıkışına ve kurtuluşuna vesile olacaktır. Bundan sonrada bütün insanlığın kurtarılmasına vesile olabilecek, bu doğrultuda da asıl amacımız İslam'da olan iyiliği emretmek ve kötülükten sakındırmak hükmü gereği hareket etmektir." dedi.


Başhekim Prof. Dr. Mustafa Berktaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Mevcut siyasi partilerden farklı bir söyleme ve programa sahip olduğunuz için topluma fayda getireceğinize inanıyoruz. Toplumumuzun birliği ve bütünlüğü için yapacağınız çalışmalar için şimdiden başarılar diliyorum." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir