• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bakan Uraloğlu, 5G teknolojisi için tarih verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu  5G teknolojisine uygun zamanda doğru piyasa şartlarıyla geçmeyi düşündüklerini belirterek, "Muhtemelen 2026'da 5G'ye geçeceğiz" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Türkiye'nin konumunun ehemmiyetine de işaret ederek, Türkiye'den 4 saatlik uçuşla 67 ülkeye gidilebildiğini dile getirdi.

Uraloğlu konuşmasında, "Burada yaklaşık 40 trilyon dolarlık gayrisafi milli hasıla, yaklaşık 1.5 milyar insan ve yine yaklaşık 8.5 trilyon dolarlık bir ticaret hacmi var. Böyle bir coğrafyada bulunuyoruz" dedi.

Doğu-batı ekseninde Kuzey, Orta ve Güney koridorların olduğunu anlatan Uraloğlu, şu değerlendirmede bulundu:

''Güney Koridor şu anda en aktif kullanılan koridor. Orta Doğu'daki karışıklıklardan ve onun devamında Süveyş Kanalı'ndan ticari gemilerin geçmesindeki oluşan sıkıntılardan dolayı Ümit Burnu dolaşılıyor. 35 gün giden mal 45 günde gidebiliyor. Orta Koridor'dan gittiği zaman demir yoluyla çok daha kısa sürelerde gidebiliyor ama orada bir kapasite var. Bu kapasiteyi artırmamız gerekir. Kalkınma Yolu Koridoru var. Bu da Irak'ın Fav Limanı'ndan başlayıp ülkemize 1200 kilometrelik demir yolu ve otoyol. Burada ciddi şekilde çalışıyoruz. Projeler bitme aşamasında, epey bir mesafe aldık.''

Kara, demir, hava ve deniz yolu ile haberleşmenin ilgi alanlarında olduğunun altını çizen Uraloğlu, şunları kaydetti:

Biz yarını değil, 2028'i değil, biz 2035'i değil, 2053'ü değil, biz 2071'i artık planlıyoruz. Bugün 2071'leri planlayan bir ülkede yaşıyoruz. Bunda da Cumhurbaşkanı'mızın açtığı ufuk gerçekten kıymetlidir. 272 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyoruz ve ağırlıklı olarak demir yollarını yapmayı hedefliyoruz. 22 yılda ulaştırmaya yaklaşık 275 milyar dolarlık yatırım yaptık.

Türkiye'nin inşaat sektöründe yapamayacağı imalat bulunmadığını da anlatan Uraloğlu, "Burada uluslararası ödül alan projelerimiz var. Çanakkale Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Zigana Tüneli ve Konya'daki Eğiste Hadimi Viyadüğü" diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir