• DOLAR 32.921
  • EURO 35.211
  • ALTIN 2443.634
  • ...
Euro-Med İnsan Hakları Konseyi Savunuculuk Görevlisi: İsrail Gazze'de tüm ailemi öldürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cenevre'deki Konsey'in 55. oturumu sırasında yaptığı sözlü müdahalede Al-Naouk, işgal ordusunun 7 Ekimden  bu yana Gazze Şeridi'nde devam eden savaşı sırasında Gazze'deki Filistinli sivillere karşı işlediği zulümler için adalet ve hesap verebilirlik çağrısında bulundu.

İşgal rejimin Gazze Şeridi'nin merkezindeki aile evine düzenlediği hava saldırısında 21 aile üyesini kaybeden Al-Naoq, İnsan Hakları Konseyi'ni ve üye devletlerini, Gazze Şeridi'nde "sivillerin başına gelen dehşetin bir mikrokozmosu" olarak nitelendirdiği trajedinin faillerinden hesap sormaya çağırdı.

İnsan Hakları Konseyi Başkanlığı'na ve üye devletlerin temsilcilerine hitap eden Al-Naouq, konuşmasına şu sözlerle başladı: "Birkaç ay önce Orta Doğu'daki insan hakları ihlallerinin mağdurları adına konuşmak için Avrupa-Akdeniz İzleme Örgütü'nün bir temsilcisi olarak karşınıza çıktım. Ama bugün kendimi temsil etmek için karşınızda oturuyorum. Mağdur olan benim" dedi.

"İsrail, hayatını insan haklarını savunmaya adayan babamı ve erkek kardeşimi, üç kız kardeşimi, kuzenimi ve hepsi 13 yaşın altındaki 14 masum yeğenimi öldürdü."

22 Ekim 2023'te işgal savaş uçakları, işgal rejimin o sırada "güvenli" olarak sınıflandırdığı Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deir al-Balah kentindeki evlerinde Naoq ailesini doğrudan hedef aldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir