• DOLAR 34.239
  • EURO 37.68
  • ALTIN 2919.399
  • ...
Mahkum yakınları: sevkler acizyettir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Bingöl Cezaevinden 18 PKK`linin firar etmesinden hemen sonra Hizbullah hükümlüsü mahkûmların bulunduğu cezaevinden başka cezaevine sevk edilmesine tepki gösteren mahkûm yakınları, yapılan sevklere tepki göstererek, çocuklarının hiçbir gerekçe gösterilmeden sürgün edilmesinin hukuksuzluk olduğunu söylediler.
 
Sözkonusu hukuksuz sevkler hakkında tepkilerini dile getiren Vedat Gören, kardeşinin Bingöl M tipi cezaevinden Muş E tipi Cezaevi`ne haksız bir şekilde sürgün edildiğini ifade ederek, ``Burada büyük bir mağduriyetimiz söz konusu. Kardeşim Hizbullah davasından 16 yılla yakın cezaevinde ve hükümlüdür, kardeşimin Muş Cezaevi`ne sürgün edilmesiyle birlikte, oldu altıncı defa başka cezaevine sürgün edildi." diyerek yapılan sürgünlere tepki gösterdi.
 
`Annem ve babam hasta ve yaşlı oldukları için görüşe gidemiyor`
Anne ve babasının yaşlı olduğu için görüşlerde sıkıntı yaşandığını sözlerine ekleyen Gören, `` Annem 10 yıldan beridir yüksek tansiyon hastası. Kardeşim Bingöl`deyken bile annem ayda bir görüşe gidebiliyordu. Şimdi sağlığı el vermediği için Muş`a nasıl gidecek. Babam da 70 yaşındadır. Bu konuda büyük bir mağduriyet içerisindeyiz. Bunu anlamak mümkün değil.``ifadelerini kullandı.
 
`Firar acziyetlerini Hizbullah hükümlülerini sürgün ederek aklama yoluna gittiler`
Kardeşinin 16 yıl boyunca cezaevi yönetiminden şimdiye kadar herhangi bir uyarı bile almadığını ifade eden Vedat Gören, "Buna rağmen 25 Eylülde 18 PKK`li hükümlüsünün firar etmesiyle bu konulardaki acziyetlerini Hizbullahi hükümlüler üzerinden kendini aklama yoluna gittiler. Bizler bu mağduriyetlerin giderilmesini istiyoruz." diyerek kardeşinin gereksiz yere sevk edilmesine tepki gösterdi.
 
`Firar eden PKK liler yüzünden hukuksuz bir şekilde babamı da sürgün ettiler`
Babasının 15 yıldan bu yana cezaevinde olduğunu belirten Hizbullah hükümlüsü Şefik Demir`in oğlu Muhammed Demir ise, " Babam daha önce Diyarbakır cezaevinde kalıyordu babaannem hasta olunca sevkini buraya çıkardı. Bizde oraya sürekli gidip gelemiyorduk. Şu anda ise Muş` a sürgün edildi. Hasta olan babaannem oraya gidemiyor. Burada firar eden PKK`liler yüzünden hukuksuz bir şekilde babamı da sürgün ettiler. PKK`liler firar etti ama bunun faturası bize kesildi." şeklinde yapılan sürgünlere tepkisini dile getirdi.
 
`Anne ve babam hasta halleriyle Muş`a kadar gidip gelemezler`
Hizbullah hükümlüsü Tekin Değişgeç`in kardeşi Behçet Değişkeç, ağabeyi ile cezaevi yönetimi arasında şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşanmadığının altını çizerek, `` Ama burada 18 PKK`linin firar etmesinin sonuç faturası bize kesildi, hukuksuz bir şekilde ağabeyimi Muş Cezaevi`ne sürgün ettiler. Benim anne ve babam hastadır. Annem babam, ağabeyim Bingöl cezaevindeyken ayda bir görüşe gelip gidebiliyorlardı. Şimdi o hasta halleriyle Muş`a kadar gidip gelemezler. Bu kadar yolu kaldırmaları mümkün değildir.`` şeklinde yapılan hukuksuzluğu dile getirdi.
 
Hatırlanacağı üzere, Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevinde, Hizbullah davasından hükümlü olarak bulunan 10 kişi, cezaevinde yaşanan firar olayından sonra herhangi bir neden ileri sürülmeden Muş E Tipi Kapalı Cezaevi ile Batman M Tipi Kapalı Cezaevi`ne sevk edilmişlerdi.
(Nihat Kanat, Salih Gönül-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir