• DOLAR 34.254
  • EURO 37.59
  • ALTIN 2921.363
  • ...
Kardeş iş adamlarından haber yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Kiğı ve Yayladere ilçelerini birbirine bağlayan yol yapım işini yapan firmanın çalıştığı bölgeye gelen bir grup PKK`li işin müteahhidi Karlıova Ciligöl köyü doğumlu olan Muhsin Borak ve çalışan işçileri Aşağı Şirinler köyü bölgesinde bir alana topladıktan sonra iş adamını yanına alarak kaçtığı öğrenildi.

 

Öte yandan PKK'li grup iş adamının kardeşi olan Hilmi Borak'ı aramasını ve onunda yanlarına gelmesini istediği, ağabeyinin kaçırıldığı haberini alan Hilmi Borak'ta grubun belirlediği adrese gidip teslim olduğu öğrenildi.

 

Bingöl ve ilçelerinde inşaat ve yol yapım çalışmalarını alan kardeş iş adamlarından yaklaşık bir haftadır haber alınmazken, kardeşlerin ne sebepten kaçırıldığı henüz bilinmiyor.

 

Kardeş iş adamlarından Hilmi Borak'ın 2006'dan önce dağ kadrosuna katıldığı, kod adı Ferhat olarak yaklaşık 6 yıl dağda kaldıktan sonra Karakoçan bölgesinde güvenlik güçlerine teslim olduğu ve bir süre cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakıldığı ve kardeşiyle beraber kurduğu şirkette ihalelere girerek inşaat ve yol yapımı işleri yaptığı öğrenildi. Hilmi Borak'ın dağ kadrosunda iken topluca çekilmiş fotoğrafları da ortaya çıktı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir