• DOLAR 34.267
  • EURO 37.645
  • ALTIN 2912.873
  • ...
CBÜ da Aile İçi Şiddet sempozyumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA- Aile içi kadına, çocuğa ve yaşlıya yönelik şiddet, şiddetin hukuksal boyutu, saha örnekleri, aile içi şiddet ve medya, ülkemizde aile içi şiddetle mücadele gibi pek çok konunun tüm ayrıntıları ile ele alındığı "Aile İçi Şiddet Sempozyumu" 3-4 Ekim 2013 tarihlerinde Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

 

Celal Bayar Üniversitesi ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen sempozyum, kadına yönelik şiddetin tartışıldığı kurs programıyla başladı. Sempozyumun açılış törenine Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa Milletvekili Sakine Öz, CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu, CBÜ Manisa Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Zeki Arı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Yılmaz, öğretim üyeleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

 

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan CBÜ Manisa Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü Başkanı ve Sempozyum Başkanı Doç. Dr. Funda Kosova, aile içi şiddetin eşit olmayan güç ilişkileri sonucu meydana gelen, özel yaşam içinde olduğundan dolayı da genellikle gizli tutulan ve tespit etmesi zor olan çok önemli bir toplumsal problem olduğunu dile getirerek, "Aile içi şiddet günümüzde tüm aile bireylerini etkileyen önemli bir halk sağlığı sorunu olarak da değerlendirilmektedir. Fiziksel ve psikolojik travmaların, akut ve kronik hastalıkların artmasına, madde bağımlılığına, intiharlara, yetersiz beslenmeye, kronik ağrıya, gebelik ve doğumla ilgili sorunlara, jinekolojik problemlere, anne ve bebek ölümlerine neden olmaktadır. Aile içi şiddet, sağlık sorunu olmasının yanı sıra aile içindeki diğer bireyleri ve çevreyi de etkilediğinden aynı zamanda toplumsal bir sorundur. Sağlık hizmeti sunanlar açısından konunun önemli bir başka yönü de şiddet mağduru ve risk altındaki kadınlar için, yardım alabilecekleri hizmet alanları arasında en başta sağlık hizmetlerinin gelmesidir. Oysa sağlık sektöründe çalışan doktor, hemşire, ebe ve diğer sağlık personelinin şiddet mağduru ve risk altındaki kadınlara hizmet götürmede yaşadıkları bazı sorunlar mevcuttur. Bu sorunların çözümü için, Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü olarak, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte "Aile İçi Şiddet Kurs ve Sempozyumu"nu düzenlemiş bulunmaktayız. Şiddetten uzak, sevgi dolu bir toplum olma yolunda bize ışık tutacağına inandığımız bu sempozyumda emeği geçen kongre düzenleme ve bilimsel kuruluna, tüm konuşmacılara, katılımcılara ve sempozyumun düzenlenmesinde maddi katkı sağlayan Zafer Kalkınma Ajansı'na sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu, üniversite olarak bu sempozyumu ve "Umutlar Çiçek Açsın" projesini çok önemsediklerini vurgulayarak, ülkemizin ve dünyanın önemli bir sorunu olan aile içi şiddet konusunun her yönüyle tartışılacağını ve çok önemli somut çıktılar ile sonuçlar elde edileceğine inandığını söyledi.

 

Manisa Milletvekili Sakine Öz, aile içi şiddet konusunda yaptığı çalışmalardan söz ederek, organizasyonda emeği geçen tüm kurumlara ve kişilere teşekkür etti.

 

Son olarak kürsüye gelen Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ise, bu çalışmanın "Umutlar Çiçek Açsın" projesinin aktivitesi olarak tanımlandığını belirterek, "Manisa'da göreve başladığımdan beri çok beğendiğim pek çok proje ile karşılaştım. Bu proje de her yönüyle takdire şayandır. İsmini verenlerden, planlayanlardan ve bu zamana kadar çalışma yapanlardan hoşnutluğumu ifade etmek istiyorum. Bundan sonra da bu projeye katkı sağlayacak olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

 

Sempozyum, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Akın'ın sunduğu açılış konferansı; Celal Bayar Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Haliç Üniversiteleri öğretim üyeleri ile konunun uzmanı kurum temsilcilerinin konuşmacı olarak katıldığı dört oturumla sona erdi. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir