• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Bingöl Solhan'da medya ve iletişim konulu seminer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Solhan Çağrı Der tarafından düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Yazarlarından Mehmet Baran, katılımcıları medya konusunda bilgilendirildi.

 

Çağımızda medyanın en önemli güç olduğunu ifade eden Baran, topluma yalan ve doğru bilginin medya üzerinde verildiğini belirterek Müslümanların da medyayı hakkın hizmetine sunması gerektiğini söyledi.

 

Çağımızın en önemli gücünün bilgi ve iletişim becerisi olduğu belirten Baran konuşmasında şunlara yer verdi: "Başarılı her türlü çalışmaların arkasında bilginin olduğunu hiç kimse inkâr edemez. Medya gücü dediğimiz bu güç haber ajansları, gazeteler, dergiler, internet, uydu cihazları, radyo ve televizyon kanallarından oluşmaktadır. İnsanların bilgilenmelerinin yanı sıra fikri yapılarının oluşması veya olayları muhakeme gücü aldıkları bilginin sağlıklı olmasına bağlıdır. Enformasyon gücü olan toplumlar daha iyi organize olabilmekte ve dolayısı ile zamanında tepki verebilmektedirler. Hep kendilerinin yalan dolu gazete ve televizyonlarının haberlerinde akı kara karayı da ak olarak bizlere sunuyorlardı ve şuanda biz Müslümanlar olarak kendi medyamızı oluşturup güçlenmesi için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz." dedi.

 

Medyanın gücünü kullanmayan, kitap basmayan, gazete, dergi okumayan, film yapmayan radyo, televizyon kanalları olmayan bir toplumun amacına ulaşması mümkün müdür? Diye soran Baran, "Bunun tek yolu medya gücünü çok iyi kullanmamız, kurulup zar zor yaşamaya çalışan medya kuruluşlarımızı da maddi manevi desteklememizdir." ifadelerini kullandı. (Behçet-Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir