• DOLAR 32.48
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2407.412
  • ...
Bedelli askerlik kalkacak mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bedelli askerlikle ilgili 'kaldırılacak mı?'' tartışmaları gündemde yerini korurken Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'den kritik bir açıklama geldi.. Peki bedelli askerlik kalkıyor mu?

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler,  DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun bedelli askerlikte kışla şartının kaldırılıp kaldırılmayacağına yönelik sorusuna yazılı olarak yanıt verdi.

Güler, Askeralma Kanunu'nun 9. maddesine göre, bedelli askerliğe tabi olanların temel eğitim süresinin bir ay olduğunu belirtti. Bakan Güler, "Bakanlığımızın, temel askerlik eğitiminin kaldırılmasına yönelik bir çalışması bulunmamaktadır." şeklinde konuştu.

2024 BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ

Bedelli askerlik tutarı, yasal olarak memur maaş zammı ile artıyor. Memurlar Ocak ve Temmuz dönemi olmak üzere her yıl 2 kez zam alıyor.

TÜİK bugün Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı ve 6 aylık memur enflasyon farkı kesinleşti. Ocak ayı maaş zamları belli oldu. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına yüzde 37.57, memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına ise yüzde 49.25 oranında zam yapıldı.

2024 bedelli askerlik ücreti yeni yılda memur zammının açıklanmasıyla birlikte belli oldu. Memur ve memur emeklisinin alacağı zam oranı yüzde 49.25 olarak duyurulmasının ardından 2024 bedelli askerlik ücreti de aynı oranda arttı.

2024 bedelli askerlik ücreti memur ve memur emeklilerine gelen yüzde 49.25 zammın ardından 182 bin 608 TL'ye yükseldi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir