• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
Fakirlere `Bir Umut da Siz Olun` Kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - On bir ayın sultanına kavuşmaya günler kaldı. 31 Temmuz Pazar akşamı ilk teravihi kılıp, aynı gece de ilk sahura kalkacağız. 1 Ağustos Pazartesi günü de ilk oruçlar tutulmuş olunacak.

Bu ayda özelikle yardımlaşma, paylaşma duyguları doruğa çıkıyor… Zengin ile fakir arasında köprü olan STK`lar da hummalı bir çalışma gözleniyor.

Diyarbakır çevre il ve ilçelerinde yaptığı yardımlarla adından sıkça söz ettiren Diyarbakır Umut Kapısı (Umut Kapısı Gıda Bankası Muhtaç ve Yoksullarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği), "Bir Umut`ta Siz Olun" kampanyası başlattı.

45 TL değerinde Ramazan paketleri hazırlayan Umur Kapısı, Ramazan`a girmeden 1500 aileye gıda paketi verecek, hedef ise 5 bin aileye ulaştırmak. Ayrıca dernek, Ramazan Bayramı`na birkaç gün kala da 5000 kişiyi giydirmeyi hedefliyor.

Diyarbakır Merkez Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi, 217. Sokak, Maf-1 apartmanı altı yeni yolda bulunan dernek binasında paketleme çalışmalarına hız veren Diyarbakır Umut Kapısı, hazırlanan paketlerin yarından itibaren tespit edilen ailelere dağıtılacak.

"Bir Umut`ta Siz Olun" sloganıyla başlattıkları yardım kampanyası hakkında bilgi veren Diyarbakır Umut Kapısı Genel Başkanı Av Şaban Dalgın, bölgedeki işsizliğe dikkat çekerek, böyle bir kampanya başlattıklarını söyledi. On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif`in yaklaşmasıyla yardım çalışmalarına hız verdiklerini anlatan Dalgın, Ramazan`dan önce 1500 aileye ve Ramazan`ın sonuna kadar toplam 5000 aileye hazırlanan 45 TL`lik Ramazan paketlerini ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Dalgın sözlerini şöyle sürdürdü: "Ramazan ayı yardımlaşma, birlik ve beraberlik ayıdır. Bu mübarek ayda fakir vatandaşlarımızın iftar ve sahur sofralarına katkıda bulunmak için dernek olarak bütün imkânlarımızı seferber ettik ve `Bir Umut`ta Siz Olun` kampanyasını başlattık. Bizim çağrımız şudur: Gelin! Tanıyıp veya tanımadığınız mağdur aileler arasında köprü olalım. Yardımlarınızı gerçek muhtaçlara ulaştıralım. Hazırladığımız 45 TL`lik Ramazan paketimizin içinde, 2,5 kg Pirinç, 2,5 kg bulgur, 2 kg çay şekeri, 2 LT sıvı yağ, 1 kg fasulye, 1 kg mercimek, 1 kg salça, 3 paket makarna, 500 gram ithal çay, 1 kg zeytin ve 500 gram helva bulunuyor. Yardım paketlerini tespit ettiğimiz fakir vatandaşlarımızın evine götürüp kapıdan teslim edeceğiz. Ramazan ayı içerisinde de hedefimiz toplam 5000 aileye gıda paketlerini ulaştırmaktır. Ramazan Bayramına birkaç gün kala da 5000 kişiyi giydirmeyi hedefliyoruz."

"Komşusu aç iken kendi tok olan bizden değildir." diyen bir Peygamberin ümmeti olduklarını belirten Dalgın, yardıma yapmak isteyenlerin 0412 252 52 22 veya 0507 343 37 51nolu telefonlardan kendilerine ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.

 

 

M. Salih Keskin - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir