• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Akaryakıtta fiyatlar durmuyor! Zam geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar, benzin ve motorin fiyatlarında indirim ve zam haberleriyle birlikte vatandaşların dikkatini çekmeye devam ediyor. Petrol fiyatlarının yanı sıra döviz kurlarındaki değişiklikler de akaryakıt fiyatlarını etkileyerek, tüketicileri sürekli fiyat değişikliklerini takip etmeye yönlendiriyor.

LPG 81 KURUŞLUK ZAM
Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere LPG grubunda 81 kuruşluk bir fiyat artışı bekleniyor.

AKARYAKIT FİYATLARI
Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre, İstanbul'da motorin litre fiyatı 40,66 lira iken benzinin litresi ortalama 40,46 lira seviyesinde bulunuyor. LPG ise 20,95 liradan satılıyor. Bu fiyatlar, tüketicilerin günlük yaşamlarını etkileyen önemli unsurlar arasında yer alıyor.

FİYATLAR NASIL HESAPLANIYOR?
Akaryakıt fiyatlarının nasıl hesaplandığı ise dikkatle inceleniyor. Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları, Gümrüksüz Rafineri Fiyatı'na Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) payının eklenmesiyle belirleniyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takibi sonucunda belirleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir