• DOLAR 32.55
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2437.243
  • ...
Sudan`da bir parti hükümetten çekildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Sudan’da hükümetin akaryakıt desteğini kesmesiyle patlak veren protestolar hız kesmiyor. Yüzlerce kişinin tutuklanıp gözaltına alındığı olaylar, devletin zirvesine de sıçradı. Hükümet ortağı Sudan Demokratik Birlik Partisi (DUP), hükümetten çekildiğini açıkladı.

Dabanga Radyosu’na konuşan DUP liderlerinden Ali es-Seyid, partisinin bu kararı almasında hükümetin akaryakıt fiyatlarına uyguladığı desteği çekmesinin önemli rolü olduğuna dikkat çekti. Es-Seyyid, “Bu karar bir dizi kritik meseleden doğdu. Akaryakıt protestolarında çok sayıda şiddet yanlısı olmayan vatandaşın tutuklanması, şu ana hız kesmeyen protestolarda polisin aktivist ve politikacılara yönelik sertlik yanlısı tutumu bizi bu noktaya getirdi,” dedi.

Es-Seyyid ayrıca, iktidarın akaryakıt politikası başta olmak üzere ülkeyi ilgilendiren pek çok önemli konuda partisinin görüşlerini dikkate almadığını vurguladı.

1967 yılında kurulan Sudan Demokratik Birlik Partisi , Sudan Milli Ümmet Partisi ile beraber ülkenin en büyük iki siyasi partisini oluşturuyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir