• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Mersin`in Mut ilçesinde evlilikler yakın takibe alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mersin`in Mut Kaymakamı Mustafa Şahin, boşanmaları önlemek ve aile yapısını güçlendirmek için yeni evlilikleri takip altına aldıklarını söyledi.

Aile yapısını güçlendirmek ve ömür boyu evliliklerin devam etmesi için Kaymakamlık tarafından; İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, İlçe Nüfus Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Engellilere Umut Derneği ve Sürdürülebilir Geliştirme Derneği işbirliğiyle, 8 aydır çalışma yürütülüyor.

Mut Aile ve Sosyal Yapıyı Güçlendirme Kurulu (MUSYAK) bünyesinde oluşturulan heyet, 2013 yılında yeni evlenen 360 çiftte evlilik bağını güçlendirmek ve teşvik amacıyla, çiftlere sertifika ve çeşitli hediyeler veriyor. Ayrıca evlilikte yarım asrı geride bırakan 117 çiftin beraberlikleri de `kutlama belgesi` ile taçlandırıldı.

Aile ve Sosyal Yapıyı Güçlendirme Projesi`nin hayata geçirilmesindeki amaçlarının aile içi şiddet ve boşanmaların önüne geçmek olduğunu belirten Kaymakam Mustafa Şahin, "Projedeki amaç maddi ve manevi sorunlar yaşayan aileleri desteklemek. Hedef kitledeki ailelerin sorunları bize ulaştığı zaman, oluşturduğumuz birim harekete geçiyor. Ve tespit edilen aileler ilgili kurumlarla irtibat kurulmak suretiyle oluşan sorun çözüme kavuşturulmaya çalışılıyor. Bu görüşmeler tamamen ailelerin karşılıklı rızası alındıktan sonra sağlanıyor. Daha sonra ailelerle irtibata geçiliyor. Bilindiği gibi, sürdürülebilir bir evlilik karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörüye bağlıdır." diye konuştu.

İlçede son on yılda yaklaşık 5 bin evliliğin gerçekleştiğini ve bu evliliklerin ise yüzde 17`sinin boşanma ile sonuçlandığını kaydeden Kaymakam Şahin, "Bu rakamlar boşanmaların hangi boyuta geldiğini gösteriyor. Bu rakamları gördükçe rahatsız oluyoruz. Son beş yılın istatistikleri incelendiğinde; ilçede genç nüfusta boşanma oranlarında yükselme gözlemlendi. Boşanmalardan kaynaklanan sorunlar ise devam ediyor. Bu ayrılıklardan dolayı çocuklar olumsuz yönde etkileniyorlar.
 
Yaptığımız çalışmalar evliliklerin ömür boyu devam etmesi için 8 aydır yapılan hizmetlerden dolayı güzel sonuçlar ortaya çıktı. Görüştüğümüz aileler de bu çalışmalardan çok memnun oluyor. Ayrıca Engelliler Derneği tarafından yapılan çeşitli hediyeler ailelere takdim ediliyor. "şeklinde konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir