• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Filistinli gruplar, Moskova'daki toplantıda "uzlaşıya" vardılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Bozdaş

Rusya'nın başkenti Moskova şehrinde toplanan Filistinli İslami ve ulusal gruplar, yaptıkları ortak açıklamada,  toplantılarına ev sahipliği yapan ve Filistin davasına destek veren konumu nedeniyle Rus yönetimine teşekker ettiler.

Gruplar, işgalci siyonist rejime karşı direnmenin ve onları Gazze'den çıkarmanın önemine vurgu yaptılar.

İşgalci siyonist rejimin cani saldırganlığıyla ve Amerika Birleşik Devletleri'nin desteği ve katılımıyla Gazze Şeridi, Batı Şeria ve Kudüs'teki halka karşı yürütülen bir soykırım savaşıyla karşı karşıya olduklarını vurgulayan gruplar, halkı Filistin'den özellikle de Gazze Şeridi'nden, Batı Şeria ve Kudüs'ten sürmeye yönelik girişimlere karşı direnilmesi gerektiğini kaydettiler.

Gruplar, "Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da halka uygulanan barbar ablukanın kaldırılması ve insani, hayati ve tıbbi yardımların kısıtlama ve koşulsuz olarak ulaştırılması" için çalıştıklarını vurguladı.

İşgalci orduyu Gazze Şeridi'nden çekilmeye zorlamak ve tampon bölge bahanesiyle Gazze Şeridi'nin herhangi bir yerinde işgal veya kontrol kurma girişimlerine karşı olduklarını belirten gruplar, işgal altındaki toprakların geri kalanı ve tüm Filistin topraklarının birliğine bağlılıklarını bildirdi.

Gruplar, "Filistin halkının kendi kaderini tayin etme hakkını gasp etme ve Gazze Şeridi'ni Kudüs dahil Batı Şeria'dan ayırmaya yönelik her türlü girişimi" reddetti.

Gazze Şeridi, Batı Şeria ve Kudüs başta olmak üzere Filistin'de işgale karşı kahramanca gösterilen direnişi oybirliğiyle desteklediklerini vurgulayan gruplar, yakınlarını ve mülklerini kaybeden halka destek olunması gerektiğini bildirdiler.

Mescid-i Aksa'ya yönelik her türlü saldırı ve işgal engeline karşı direnme konusunda uzlaşıya vardıklarını aktaran gruplar, işgal zindanlarındaki Filistinli kadın ve erkek esirlerde desteklerini bildirerek onları özgürlüğüne kavuşturmak için kararlı olduklarını ifade ettiler.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir