• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı'ndan kıymeti bilinmeyen "Saklı Cennet" vurgusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, bu hafta ise Saklı Cennet olarak anılan fakat bir türlü hak ettiği hizmeti görmeyen Halfeti ilçesinin halkını mağdur eden 2 temel sorunu ve bu sorunlara karşı çözüm önerilerini ele alındı.

Konuyla ilgili konuşan HÜDA PAR Halfeti Belediye Başkan adayı Sait Esen, "HÜDA PAR olarak bu hafta karagülleri ile meşhur olan ama gerekli hizmeti alamayan Halfeti ilçemizin 2 temel sorununu gündeme getireceğiz." dedi.

"Otobandan Halfeti'ye bağlantı yolu yok!"

Esen, "Şu an Birecik otoban bağlantı yolundayız. Otobandan Halfeti'ye bağlantı yolu olmaması 60 bin nüfusa sahip Halfeti halkımıza yapılan büyük bir haksızlıktır bu durum. Otobandan Halfeti'ye bağlantı yolu olmadığından dolayı gördüğünüz gibi Halfeti halkımız Birecik otoban bağlantı yolunu kullanmak zorunda kalıyor. Yani 15 kilometre fazladan yol yaparak ancak Halfeti'ye ulaşılabiliyor. Bu da hem zaman hem de yakıt kaybı demektir" dedi.

Esen "Şu anda gördüğünüz gibi otobanın üzerinde Halfeti'ye giden köprünün üzerindeyiz. Çözüm olarak bu köprünün ya sağından ya da solundan bir bağlantı yolu verilirse sorun ortadan kalkmış olur." diyerek çözümün ne kadar basit olduğunun altını çizdi.

"Sık sık elektrik kesintilerinden makinelerimiz zarar görmektedir"

Sık sık elektrik kesintilerinden mağdur olan esnaf, "İlçemizin en başlıca sorunlardan bir tanesi elektrik kesintileridir. Sürekli elektrikler kesildiğinden dolayı kullanmış olduğumuz makinelerimiz, aletlerimiz zarar görmektedir. Üretimimiz aksamaktadır. Bundan dolayı bayağı bir mağduruz." dedi.

Başka bir mağdur esnaf, "Üretim yapıyoruz. Elektrik konusunda sürekli sıkıntı yaşıyoruz. Aynı zamanda elektriklerin sık sık gidip gelmesinden dolayı cihazlarımız çok kötü şekilde zarar görüyor." dedi.

"Sabah iş yerimize geldiğimizde iş yerimizi (kepenklerimizi) açamıyoruz!"

Mağdur olan başka bir esnaf ise şunları söyledi:

"Bir esnafım burada. Sık sık elektriklerimiz kesildiğinden dolayı sabah iş yerimize geldiğimizde iş yerimizi (kepenklerimizi) açamıyoruz. Saatlerce bekliyoruz. Akşam evimize gideceğiz, kepeklerimizi kapatamıyoruz. Bu konuda yetkililerden bizim bu sesimizi duymalarını ve bu işe bir çözüm bulmalarını istiyoruz."

"Halfeti'nin bu sorunlarının temel sebebi ilçe değil de köy muamelesi görmesindendir"

Halkın elektrik kesintileri yüzünden yaşadıkları mağduriyete dikkat çeken HÜDA PAR Halfeti Belediye Başkan adayı Sait Esen, "İlçemizin bir diğer sorunu ise 'Elektrik'. Halfeti ilçemizin elektriği Birecik'ten gelmektedir. Buna bağlı olarak Birecik'te elektrikle ilgili yaşanabilen herhangi bir sorundan dolayı Halfeti ilçemizde etkilenmektedir maalesef. Hâlbuki Halfeti ilçemize has bağımsız bir elektrik hattı oluşur ise bu sıkıntı ortadan kalkmış olacaktır." dedi.

Son olarak Esen, "Bu iki sorundan anlaşıldığı üzere; Halfeti ilçemizin 60 bin nüfusa sahip olmasına rağmen Şanlıurfa'ya bağlı bir ilçe değil de Birecik'e bağlı bir köy muamelesi görmesindendir. Takdiri halkımıza bırakıyoruz" diyerek Halfeti'nin bu kadar sorun yaşamasının nedenlerinden birinin altını çizerek takdiri Halfeti halkına bıraktı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir