• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
BM: Bilanço karşısında "dehşet" içindeyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgalciler, Gazze şehrinin batısında yardım bekleyenlere yönelik vahşi saldırısında en az 150 Filistinliyi şehid etti, 1000 kişiyi de yaraladı.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, BM Genel Sekreteri Guterres adına, söz konusu saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Guterres'in Gazze'de sayısı 30 bini geçen şehid ve 70 bini geçen yaralı sayısı karşısında "dehşet içinde" olduğu kaydedilen açıklamada, halen sayısı bilinmeyen çok sayıda kişinin de enkaz altında olduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Genel Sekreter, Gazze'nin kuzeyinde 100'den fazla kişinin hayat kurtarıcı yardım ararken öldüğü veya yaralandığı bildirilen olayı kınıyor. Birleşmiş Milletlerin bir haftadan uzun süredir yardım ulaştıramadığı kuşatma altındaki kuzeydekiler de dahil olmak üzere, Gazze'deki çaresiz sivillerin acil yardıma ihtiyacı var.

Genel Sekreter, acil insani ateşkes ve tüm rehinelerin koşulsuz serbest bırakılması çağrısını yineliyor. Kritik insani yardımların Gazze'ye girip ihtiyaç sahibi herkese ulaştırılabilmesi için bir kez daha acil adımlar atılması yönünde çağrıda bulunuyor." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir