• DOLAR 32.995
  • EURO 35.801
  • ALTIN 2528.57
  • ...
HÜDA PAR'dan çağrı: Ticareti durdurun, limanları İsrail'e kapatın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Türkiye'de yerel seçimler gölgesinde gündemden düşürülmeye çalışılan Gazze'deki  soykırımın durması ve Gazze'nin gündemde tutulmasını  sağlamak için her platformda mücadele edeceklerini açıkladı. Yapıcıoğlu bugün düzenlenen basın toplantısında partisinin Gazze beyannamesini açıkladı.

HÜDA PAR'ın yayınladığı Gazze beyannamesinde dikkat çeken başlıklardan birisi soykırıma rağmen işgal rejimiyle devam eden ticari ilişkiler. Soykırımcı rejimle ticaretin yasaklanması ve limanların kapatılması  çağrısı yapılan bölüm şöyle;

''Türkiye kendisine ve insanlığa karşı tehditler içeren Siyonist işgalci israil ile diplomatik, ekonomik ve askeri ilişkilerini devam ettirmemeli, en azından bazı Güney Amerika ülkeleri gibi tavır almalıdır.

Türkiye Siyonist işgalci israil ile olan yıllık 10 milyar dolara yakın ticaretine ve Türkiye üzerinden sağlanan yakıt satışına ve nakline son verilmelidir.

Dünya’da Siyonist işgalci İsrail’in hiçbir meşruiyeti kalmamıştır. Türkiye bundan sonra Siyonist işgalci israili meşrulaştıracak hiçbir oluşumun içinde olmamalıdır.

ABD’nin Siyonist işgalci israile İncirlik üssünden vermiş olduğu lojistik desteği ve Türkiye limanlarından kargo gemileri ile sağlanan lojistik destek durdurulmalıdır.

Türkiye limanlarından Siyonist İsrail’e giden yakıt, demir çelik, inşaat malzemesi, gıda vb. bütün ticaret durdurulmalıdır. Hava ve deniz limanları siyonist işgal rejimine kapatılmalıdır.''

Bu haberler de ilginizi çekebilir