• DOLAR 32.278
  • EURO 35.079
  • ALTIN 2464.686
  • ...
Hamas'tan Arap ülkelerine 'acil' çağrı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Bozdaş

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, '' Arap ülkelerini, 11 Kasım'da Arap-İslam Zirvesi'nde alınan kararları derhal uygulamaya çağırıyoruz''açıklaması yaptı.

Hamas'tan yapılan açıklamada, '' Siyonist varlığın Filistin halkımıza karşı gerçekleştirdiği uzun katliamlar dizisine eklenen iğrenç bir katliamla ortaya çıktı. Ordunun Gazze'de gıda yardımı almak için bekleyen binlerce vatandaşı hedef alması onlarca kişinin şehit olmasına, yüzlerce kişinin çeşitli yaralanmalara uğramasına yol açtı.

 Filistin davasını ortadan kaldırmayı hedefleyen suçlu rejimin  halkımıza karşı yürüttüğü, onları topraklarından sürmeyi amaçlayan kıtlık politikasıyla   hain planı hayata geçiriliyor.

Arap ve İslam milletimizin halklarını ve özgür dünya halklarını, Siyonist katliamı kınamak için yaygın halk etkinlikleri ve gösteriler düzenlemeye çağırıyoruz. Halkımıza yönelik etnik temizliğin durdurulması konusunda uluslararası toplumun ve Birleşmiş Milletler'in üzerine düşen sorumlulukları ve hukuki görevleri üstlenmesi gerektiğini teyit ediyoruz.

Bu katliamdan tamamen Siyonist işgalciyi, onun faşist hükümetini, Nazi ordusunu, Başkan Biden'ı ve Amerikan yönetimini sorumlu tutuyoruz.'' denildi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri