• DOLAR 32.485
  • EURO 34.724
  • ALTIN 2406.774
  • ...
Gazze'de bir hastane daha yakıtsız kalacak! Hamas'tan çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber merkezi

Hamas, bir hastanenin daha yakıtının bitmesi nedeniyle hizmet dışı kalacağını açıklayıp çağrıda bulundu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kamal Adwan Hastanesi yönetiminin, yakıtın bitmesi nedeniyle hizmet dışı kalacağını duyurması, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki halkımızın sağlık ve insani durumunu daha da kötüleştirerek ölümlere yol açmıştır. Tıbbi bakım ve ilaç eksikliği nedeniyle çok sayıda hastanın hayatını kaybetmesinin yanı sıra, hastanede dehidrasyon ve yetersiz beslenme nedeniyle dört çocuğun ölümü, insanlığı, tam bir cezai yaptırım uygulayan Siyonist suçlu oluşumun suçluluğundan insanlığı koruma konusunda uluslararası bir başarısızlık olarak değerlendiriliyor. Kuzey Gazze Şeridi'nde kuşatma.

Uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler, bu Nazi varlığının Gazze Şeridi'nde ve özellikle Gazze'de Filistin halkımıza karşı tüm dünyanın gözü önünde işlediği soykırım ve etnik temizlik suçundan vazgeçmek için her türlü tedbiri alma konusunda sorumluluklarını ve hukuki görevlerini üstlenmelidir. 

Ayrıca, BM kuruluşları da dahil olmak üzere ilgili tüm tarafları, herhangi bir insani standartlara uymayan, cani düşman tarafından sistematik açlığa maruz bırakılan kuzey Gazze Şeridi'ndeki halkımıza acil gıda malzemeleri ulaştırmak için acilen harekete geçmeye çağırıyoruz.

İslami Direniş Hareketi - Hamas"

Bu haberler de ilginizi çekebilir