• DOLAR 32.247
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2502
  • ...
Filistinliler ya bombadan yada açlıktan şehit oluyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya şehri sakinlerinden 48 yaşındaki Filistinli Fethi Said, işgal rejimin saldırıları ve abluka sebebiyle insani felaket haline gelen kıtlık ve açlık tehlikesi altında ailesiyle verdikleri yaşam mücadelesini anlattı.

Aylardır ailesiyle sığınma merkezinde

"Savaşın 22. gününde evimiz bombalandı ve yerle bir edildi." diyen Said, bir komşu evine sığındıklarını fakat bölgeye yönelik şiddetli bombalanmanın devam ettiğini aktardı.

Said, "Okula yerleştikten sonra 9 Aralık'ta İsrail güçleri etrafımızı sardı. Bütün erkekler okuldan çıplak olarak çıkarıldı ve gece yarısına kadar açıkta bırakıldı." dedi.

"Okuldaki diğer ailelerle birlikte, 20 gündür un ve buğday ekmeği hatta hayvan yemi ile karıştırılmış ekmek bile yiyemedik." diyen Said, Gazze'nin kuzeyinde yaşananları "gerçek kıtlık ve felaket" şeklinde nitelendirdi.

"Gıda çok pahalı ve az"

Gıda fiyatlarının aşırı pahalı olduğunu ve bulunamadığını belirten Said, yardımların bölgeye ulaşamadığını hatırlatarak, "25 kilogram bir çuval unun fiyatı, eğer bulunabilirse 3 bin şekele ulaşıyor ( yaklaşık 828 dolar), sebze ise çok az ve bulunabilmesi zor, hastalıklar da arttı." diye konuştu.

Beslenme ve hijyen sıkıntısı sebebiyle 3 çocuğunun hepatit hastalığına yakalandığını bildiren Said, onları Beyt Lahiya'da bulunan Kemal Advan Hastanesine götürdüğünü ancak orada da durumun zor olduğunu dile getirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir