• DOLAR 32.995
  • EURO 35.801
  • ALTIN 2528.57
  • ...
Hamas lideri  Heniyye'den Arap ülkelerine çağrı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-  Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, siyonist rejimin saldırı ve kşatması altında olan Gazze'deki son duruma ilişkin açıklama yaptı.

Hamas lideri Heniyye, ''146 gün süren savaşın ardından işgalci, cinayet, imha ve yerinden etme gibi  en korkunç suçları uygulamaya devam ediyor.

Filistin direnişi, güç dengesizliğine rağmen İsrail saldırganlığını tarihi bir cesaretle karşıladı

Direniş, insanları Gazze ve kuzeyinden yerinden etme planlarını boşa çıkardı ve 700.000 insanımız hâlâ orada bulunuyor.

 Direniş, işgalci yenilene kadar fedakarlıklara sadık kalacak ve onların üzerine inşa edecek, halkımızın ve milletimizin değişmezlerine bağlı kalacaktır. Halkımızın kanından endişe ettiğimiz için tutuklularla ilgili müzakerelerde esneklik gösteriyoruz.

Refah'ta yeni katliamlar yapma tehdidi, bu düşmanın ve onun Nazi ordusunun doğasını bir kez daha doğruluyor. Dünya ve özellikle Arap ülkeleri, Refah'ın işgalini önlemelidir

İşgalcilere ve ABD'ye, sahada empoze edemedikleri şeyleri siyasi entrikalarla ortadan kaldırmayacaklarına dair güvence veriyoruz. Gazze'deki savaş boyunca işgalci yalnızca çocukları, kadınları ve yaşlıları öldürdü.

 Milletimiz, Gazze ve kuzeyindeki halkımıza yönelik açlık savaşı komplosunu kırmalıdır. 

Görev, girişimlerden çok daha büyük, Gazze ablukasını kırmak için etkili ve etkili köprüler inşa edilmeli.

 İşgalci, Mescid-i Aksa'yı kuşatarak ve yerleşimcilerini Mescid-i Aksa'ya saldırmaları için serbest bırakarak Mescid-i Aksa tufanı  savaşının anlamını boşa çıkarabileceğine inanıyor.

 İşgalcinin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırganlığı, bunu düşmanla yaklaşan yıpratma savaşlarının manşetine dönüştürüyor

 Direniş, Mescid-i Aksa Tufanı'na, düşmanın Filistin davasını tasfiye etmeye hazırlandığı bir dönemde girdi. 

 Mescid-i Aksa ve diğer kutsal mekanlarda kabul ettiğimiz asgari durum, uluslararası hukuka uygun olarak statükoya bağlılıktır. 

Tüm direniş gruplarını işgalci saldırganlığına karşı Mescid-i Aksa mücadelesinde birlikteliklerini güçlendirmeye çağırıyoruz.

- Batı Şeria'da tanık olunan işgalci saldırganlığının yoğunlaşması, kapsamlı bir yerinden etme planı amaçlıdır.  '' ifadelerini kullandı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir