• DOLAR 34.222
  • EURO 37.88
  • ALTIN 2925.297
  • ...
Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşmasıyla ilgili yeni detaylar: 7 esir karşılığında...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'de Ramazan ayından önce ateşkes ve esir takası anlaşmasının sağlanması için müzakereler sürerken Paris anlaşma taslağının detayları da netleşiyor.

"Al-Akhbar" gazetesi önerilen taslağın metnini yayınladı. Taslakta diğer maddelerin yanı sıra, Gazze Şeridi'nin kuzeyine dönüşün kademeli olacağı ve işgal rejimi  ordusunun  tarafların mutabakatı doğrultusunda nüfus merkezlerinden çekileceği belirtiliyor. 

Filistinli esirlerin  serbest bırakılmasıyla ilgili olarak, "İlk aşamanın tamamlanmasının ardından tüm esirler, 50 yaş ve üzeri ve hasta esirler serbest bırakılacak.  40 kaçırılan kişiye   karşılık 400  kişi serbest kalacak." Anlaşma taslağına göre Filistinli esirler  1'e 10 oranında serbest bırakılacağı belirtilmişti

Lübnan gazetesi, ilk aşamada serbest bırakılması gereken 7 esir  karşılığında önceki taslakta olduğu gibi 21 Filistinli esirin  serbest bırakılacağını açıkladı. 

 5 kadın asker karşılığında 15'i uzun süreli ceza alan esir  olmak üzere 90 esir  serbest bırakılacak.

 15 yetişkinin her biri için 6 Filistinli esir, yani toplamda 90 Filistinli esir  serbest bırakılacak.

Kaçırılan 13 hasta ve yaralıya karşılık 156 Filistinli esir  serbest bırakılacak. Yeniden tutuklanan 47 Şalit anlaşması esirinin yeniden serbest bırakılması konusunda mutabakata varıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir