• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.414
  • ...
Bingöl’de "Şubat Ayı Şehadet Ayı" programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda, resim sergisi, ilahi dinletisi, hediye çekilişleri ve şehadet konulu sinevizyon gösterimi yapıldı.

Hafız Ömer Uçar’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Peygamber Sevdalıları Bingöl İl Temsilcisi Şefik Börü’nün selamlama ve açılış konuşması ile devam etti.

"Şubat ayı şehitlerimizi hatıralarımızda canlandırıyor"

Börü selamlama ve açılış konuşmasında, "Malumunuz her yıl Peygamber Sevdaları olarak şubat ayı şehadet ayı temasıyla şehadet gecesi programı düzenliyoruz. Ve her yıl şubat ayını bir taraftan hüzün bir taraftan da sevinç ile karşılıyoruz. Şehitlerimizi hatıralarımızda canlandırıyor ve onların Allah yolunda akıttığı kanları, kendi ruhumuza manen işliyor ve bunu anlıyoruz. Lakin bu defa zahirde küçük ama manen büyük ve izzetli olan Gazze şehadeti ve şehitlerinin bizde bıraktığı etkileri yaklaşık 4,5 ay önce yaşatmaya başladı. Malumunuz bugün tam 144. günü. Bu gece bu programda bizler şehadet ve şehitlerin şahitliğini teorik olarak anlatmaya çalışacağız ama vallahi izzetli Gazze bize bunu pratikte nasıl olduğunu yaşayarak gösteriyor." dedi.

"Gazze gündemden düşürülmemeli"

Gazze’nin gündemden düşürülmemesi ve boykotun artırılması gerektiğini vurgulayan Börü, "Konuklarımızdan boykot konusunda daha hassas davranmasını istiyorum. Ülke, seçim sürecinde olsa da bizim ilk gündemimiz Gazze olsun. Gazze'yi hiç gündemden düşürmeyelim. Çünkü Gazze düşerse ümmet düşer. Çünkü onlar İslam ümmetinin yüz akı, İslam ümmetinin onuru ve mübarek beldenin sakinleridirler. Rabbim Gazzeli kardeşlerimize zafer ihsan eylesin. Attıklarını isabet ettirsin. Mücahitlerin korkusunu onların kalplerine atsın, israili kahru perişan eylesin. Mücahitlerin eliyle onlara mağlubiyet yaşatsın. Bizim de üzerimizdeki ölü toprağını atmamıza vesile eylesin. Şehadeti hak edecek ameller işleyip Allah yolunda şahitler olmayı bizlere nasip eylesin. Sabırla dinlediğiniz için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Bir gün geriye dönüp baktığımızda 7 Ekim 2023 yılının en büyük bir inkılap olduğunu anlayacağız"

Programa konuşmacı olarak katılan Mehmet Göktaş, Gazze’de 7 Ekim'den bu yana yapılan Aksa Tufanı hakkında konuşarak, "Bir gün geriye dönüp baktığımızda 7 Ekim 2023 yılının en büyük bir inkılap olduğunu anlayacağız. İnsanlığın, yeryüzünün değişim noktasının 7 Ekim olduğunu göreceğiz. Kardeşlerim, Allahu Teâlâ’nın nurunun Kâbe’den Medine-i Münevvere'den ziyade Gazze'ye indiğine inanıyorum. Ve sadece oraya inmekle kalmadığını yeryüzünün dört bir tarafına yayıldığına inanıyorum. Özellikle Avrupa’ya yayıldığını düşünüyorum. Evet, belki acı şeyler yaşadık ama dikkat edin coğrafyamızda çok şehit verdik. Milyonlarca insan Irak’ta, Suriye’de şehit oldu ama Allah'u Teâlâ şu 20-30 bin şehidi dünyanın gözlerinin içerisine öyle soktu ki, dünyanın her yerine Gazze’nin yiğitlerinin can verişini, hakkı haykırışını yani Allah’ın nurunun indiğini gösterdi. Gazze’de verilen mücadele bir şehrin kurtulma savaşı değildir. Zannedildiği gibi Filistin’in özgürlüğü de değildir." dedi.

"Gazze’deki Kassam Tugayı yiğitler öylesine putları devirdi"

Göktaş, "Hatta biz Müslümanlar, bazı şeyleri eksik anlatıyoruz. Mescid-i Aksa’nın önemini sadece Resulullah’ın miraca yükseldiği yer olmasından kaynaklandığını söylüyoruz. Gönderilen peygamberlerin çoğu oraya gönderilmiş veya kabirleri oradadır. Mescid-i Aksa’da, Kudüs’te ve Filistin’de bulunuyor çoğu peygamberin kabri. Bizler, orada medfun olan peygamberleri, siyonistlerin onların ruhlarına verdiği rahatsızlığı gidermek için de orada bulunmalı, onlarla mücadele etmeliyiz.  Kardeşlerim, Gazze’de mücadele eden HAMAS mücahidi kardeşlerimize sahip çıkalım. Onları Allah için sevelim. Hiçbir şey yapamıyorsak onlara laf atan kimselerin cevabını verelim. Kardeşlerimizi savunalım. Ve bir gün kurulan anlaşma masasında HAMAS yoksa iyi biliniz ki Gazze satılıyor, Filistin satılıyor. Gazze’deki Kassam Tugayı yiğitler öylesine putları devirdi ki, insanların ve biz Müslümanların gözümüzde büyüttüğü siyonizmin MOSSAD putunu devirdi. Siyonizmin demir kubbesini deldi. Herkesin dünya liderleri içerisinde en zeki ve donanımlı liderler Yahudi liderlerdir dediği bir zamanda onların bu putunu da devirdi." İfadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir