• DOLAR 32.455
  • EURO 35.054
  • ALTIN 2418.554
  • ...
Köylere yapılan hizmetler değerlendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Bitlis İl Özel İdaresi tarafında 2013 yılında köylere yönelik yapılan hizmetler ve proje bazında yürütülen çalışmalar masaya yatırıldı.


Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili ve Vali Yardımcısı Alperen Yılmaz, il encümenleri ve kurum amirleri katıldı.


Toplantıda açıklamalarda bulunan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, bu yıl köylerin alt yapı çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirterek şunları söyledi, "2013 yılında İl Özel İdaresi olarak köylerin alt yapısına harcadığımız ve harcayacağımız miktar 48 milyon 661 bin TL'dir. Bu yatırımlar içme suyu, yol, kanalizasyon, sağlık, hibe yatırım, Camii ve Kur'an Kursu'na yapılan yatırımlardır.


Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğüne 10 milyon 283 bin TL, Yol ve Ulaşım Müdürlüğüne 12 milyon 981 bin TL, İşletme Müdürlüğüne bir milyon 400 bin TL, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesine (KÖYDES) 12 milyon 347 bin TL ve Hibe Projelerine 11 milyon 650 bin TL destek sağlanarak yatırım yapılmıştır." dedi.


Bu yıl asfaltlamadan ziyade altyapı çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyleyen Yurdakul, "Eğer alt yapı çalışmaları yapmadan, üst yapıya başlarsanız yaptığınız üst yapıda yaramaz hale gelecektir. Özellikle bu yıl bizler köylerimizde asfaltlama çalışmaları yapmadık. Köylerimizin alt yapı çalışmalarını bitirmeye çalıştık. Bu yılı köyler için 'Altyapı Çalışma Yılı' ilan ettik. Gelecek yılda asfaltlama çalışmalarına başlayacağız." diye konuştu.


Şiddetli kış şartları içinde gerekli çalışmaları yapacaklarını ifade eden Yurdakul, "Geçen yıl Bitlis ilimizde şiddetli bir kış geçirdik. Bunun için araçlar kiraladık. Bu yılda kış şartlarına göre tedbir alacağız. İl Özel İdaresi olarak yine bu kış şartlarını göz önünde bulundurarak hazırlığımızı yapacağız." dedi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir