• DOLAR 32.995
  • EURO 35.801
  • ALTIN 2528.57
  • ...
DAHA 'DEM'İN BERABERDİNİZ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hilal Hikmet Yeşilbudak- DEM Parti Batman İl Başkanlığı, HÜDA PAR Batman Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı ve DEM Parti Batman Belediye Başkan Adayı Mehdi Öztüz’ün bir futbol müsabakasında yan yana çekilen fotoğrafı üzerine skandal bir açıklama yaptı.

‘’Halkımıza karşı suç işlemiş, büyük acılar yaşatmış yapılarla bir araya gelmemiz mümkün değildir’’ denilen açıklamada ‘söz konusu durumun’ parti kurullarınca  inceleneceği belirtildi.

2015 yılından beri her seçimde Kürt meselesinin ortaya çıkış sebebi olan ve kendileriyle ittifakını açıkça itiraf bile edemeyen  CHP’yi hem yerel hem genel seçimlerde  iktidar yapmak için  yoğun çaba sarf eden DEM’in bir fotoğraf üzerinden yaptığı açıklama skandal olarak tarihe geçecek nitelikte.

Bugün Kürt illerindeki diğer siyasi partileri hedef alan DEM sadece CHP’yi değil, radikal Türk solunu da Kürtlerin sırtına yükledi, kendilerine  ‘Kürt faşisti’ diyen Ahmet Şık’ı Meclise taşıdı. Yine de en önemli müttefiki CHP.

HDP'nin eski Genel Başkanı  Pervin Buldan’ın 2019 yerel seçimleri için  'İstanbul'u biz kazandık' açıklamasına Ekrem İmamoğlu "HDP'ye desteği için teşekkür ediyorum" karşılığını vermiş, seçimlerin ardından  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ini ziyaret ederek aralarında Selçuk Mızraklı ve Ahmet Türk’ün bulunduğu DEM’lilere kocaman bir ‘Atatürk’ tablosu hediye etmişti. Söz konusu hediye adeta İmamoğlu’nun DEM’e cevabı niteliğindeydi.

2015 yılındaki 7 Haziran seçimlerinden sonra ne demişti DEM’li Sırrı Süreyya Önder CHP’ye? ‘Siz MHP’yle kurun hükümeti verelim dışarıdan desteği.’ Şimdi ‘AK Parti-MHP faşizmi’ diye başlıyorlar cümlelerine…

31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde bazı şehirlerde CHP ile yine ‘’kent ittifakı’’ kuran DEM’in Antalya Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç, Antalya’da yaptığı bir konuşmada CHP’li belediye başkanı Muhittin Böcek için ‘’Kürt yurttaşa selam bile vermedi. İktidar zihniyetiyle belediyecilik yaptı. Böcek’e destek yok’’ ifadelerini kullandı. Ancak Antalya’da Kürt yurttaş sloganı atan DEM Kürt yurttaşı bir kez daha  CHP’li adayların peşinde sürükledi. DEM, İstanbul’un 22 ilçesinde aday çıkarmayarak, Mersin, Urfa ve İzmit'te  yaptığı ittifaklarla Dersim ve Zilan gibi katliamların faillerinin peşinden gitmeye devam etti.

‘Topal Osman'a bağlıyım’ diyenlere, Şeyh Said ve Seyit Rıza’yı katleden zihniyeti kazandırmak için herkesten daha çok çalıştı.

Türkiye siyasetinin en aykırı figürlerinden olan Ümit Özdağ’a İçişleri Bakanlığı ve MİT müsteşarlığını teslim eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı,  İYİ Parti lideri Meral Akşener’in başbakan olması için kapı kapı gezen DEM’liler bugün iki Kürt belediye başkan adayının yan yana gelmesine ilişkin ‘öz eleştiri’ istiyor.

 

Üstelik bunu 15 ton patlayıcıyla 16 Kürt’ten geriye 60 kg et bırakan zihniyet için özgürlük yürüyüşü düzenledikten sonra ‘’Halkımıza karşı suç işlemiş, büyük acılar yaşatmış yapılarla bir araya gelmemiz mümkün değildir’’ açıklamasıyla paylaşıyor.

PKK’lilerin sınırdan geçecek özgürlüğe ‘kavuştuğu’ çözüm sürecini hendeğe gömen, binlerce  Kürt gencinin ölümünün ardından ‘hendek stratejisi hataydı’ diye sözde ‘öz eleştiri veren’,  Kürt meselesinin çözümüne ilişkin süreci başlatan Erdoğan için ‘’seni başkan yaptırmayacağız’ sloganıyla yola çıkıp CHP’nin kapısını çalan, Kemal Kılıçdaroğlu’nu başkan yaptırmak için dağdan, cezaevine kadar seferberlik ilan eden DEM  bugün tekrar ‘Kürt halkı’ edebiyatı yapıyor.

Kürtçe için değil, LGBT için, halk için değil Öcalan için yürüyen DEM henüz yakın bir zamanda tarihte örneğine az rastlanacak bir vahşete Kürt halkını kurban etti.

2014’teki Kobani  olaylarında sınır ötesinde değil Kürt kentlerinde yamyamlarını sokağa salan DEM, 52 insanın yaşamını yitirmesine Kürt kentlerinin harabeye dönmesine sebep oldu.. HÜDA PAR’ın onlarca teşkilatı yakıldı, kurşunlandı,  üyeleri vahşice katledildi.

Sadece Kobani olayları değil; 2014’te Cizre’de, 2015’te İdil’de yine 2015’te Diyarbakır Sur’da HÜDA PAR’lılara yönelik saldırıların ardında yine aynı zihniyet vardı. Barzani’yi hain ilan eden, Kürt kentlerini Kürt siyasetçilere zehir eden zihniyet kendisini ve Kürt halkını CHP ve Türk  solunun hizmetine adadı.

28 Mayıs gecesi seçime Cumhur ittifakıyla birlikte katılan HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu için ‘Kürdün eli, Saray’ın tuttuğunuz Mustafa Destici’nin elinden kıymetsiz değil.’ demişti Selahattin Demirtaş. Aynı Demirtaş 6-8 Ekim Kobani olaylarında binlerce HÜDA PAR teşkilatını basmak için bekleyen üyelerini sokağa çağırdı, 16 yaşındaki Yasin Börü balkondan atılıp üzerinden arabayla geçilirken ‘Atatürk büstlerine dokunmayın, bayrak yakanlar provokatördür’ açıklaması yapmıştı.. Aynı Demirtaş, Ümit Özdağ ile protokol imzalayan en önemli kurumları Özdağ’a teslim eden Kemal Kılıçdaroğlu için her gün propaganda paylaşımı yaptı.

Dün AK Parti ile çözüm yoluna giren, ardından ittifak yapan partileri ‘proje’ olarak nitelendiren Demirtaş bugün yine AK Parti ile görüşülmeli çağrısı yapıyor. Kürt halkının acılarıyla beslenen zihniyet Kürtler dışında herkesle yan yana fotoğraf vermeye devam ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir