• DOLAR 32.405
  • EURO 34.583
  • ALTIN 2384.55
  • ...
Bitlis’te "Kudüs ve Şehadet" programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Kültür Merkezi'nde düzenlenen program Fatih Cami İmam Hatibi Ömer Işık Hoca’nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından program Emrullah Uysal’ın selamlama konuşmasıyla devam etti.

Özlem Ajans sanatçılarının ilahi dinletileriyle devam eden programda, şiirler okundu. Günün anlam ve önemine binaen konuşan İlahyatçı-Yazar Mehmed Göktaş, Gazze’de yaşanan soykırıma dikkat çekti. Şehadetin önemine vurgu yapan Göktaş, "Biz oradaki mücadeleyi basit bir şehri kurtarmak için basit bir kavmi özgürlüklerine kavuşturmak için herkesin bir bayrağı ve bir devleti var diye Filistinlilerin de bir devleti olsun diye basit bir çırpınış değil; bizim çırpınışımız . Dünyanın en önemli olaylarından birisi var orada. Allah’ın nuru şu anda Mekke’ye değil, Kabe’ye değil, Allah’ın nuru şu anda öncelikle Gazze’ye iniyor. Ve oradan da tüm bir dünyaya yayılıyor. Hak ve hakikati haykırıyor Gazzeliler. Allah'u Teala, Gazzelileri özellikle dünyaya saniye saniye gösterip, tüm dünyanın gözlerinin içine soktu. Özellikle Avrupa’nın gözlerinin içine soktu. Allah, Gazze’yi bir dönüm noktası yaptı." diye konuştu.

HAMAS'ın, dünyanın en büyük kafirleriyle savaştığını belirten Göktaş, şunları söyledi:

"Siyonistler Allah’ın izniyle yenilirse, Amerika, İngiltere hükmen mağlup sayılacak. Allah bugünleri bize gösterecek. Çünkü samimiyetle, ihlasla kardeşlerimiz mücadele veriyor. Paris, Londra, Washington ayağa kalkmış israili lanetliyor. HAMAS’ı ve Filistin’i destekliyor. Ama bugün milyona varan yüzbinlerce Müslüman, Kabe’yi tavaf eden, hiç duydunuz mu Kabe’den 'Kahrolsun israil, HAMAS’a selam' direnişe selam diyen bir ses duydunuz mu yüz binlerce Müslümanın içinde?”

Program yapılan dua ile sona erdi.

Programa HÜDA PAR Bitlis Belediye Başkan adayı Cengiz Karakaya, STK temsilcileri, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir