• DOLAR 32.588
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2459.205
  • ...
Laborant veteriner sağlık mezunları hak arayışında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Sağlık Bakanlığının atamalarında 2006 yılından beri devre dışı kalan ve listede bölümün ismi bile bulunmayan, laborant ve veteriner sağlıkçılar, bu haksız ve hukuksuz uygulamalara bir son verilmesi için bir çok sosyal paylaşım sitesinde imza kampanyası başlatarak, YÖK ve Sağlık Bakanlığına on binlerce imza gönderdi.

Gönderdikleri dilekçelerde mağduriyetlerini dile getiren sağlıkçılar, gönderdikleri faks ve dilekçelerde, iki yıllık önlisans, laborant ve veteriner sağlık teknikerliği programından mezun olduklarını belirttiler. KPSS'den yüksek puan almalarına rağmen okudukları bölümden 2013/1 alımlarda sıfır kontenjan yüzünden atanamadıklarını, her yıl yüzlerce veteriner hekim ve ziraat mühendisinin ataması yapılırken ve her veteriner ve Ziraat Mühendisine bir yardımcı tenikerin de alınması gerekirken neredeyse hiç alım yapılmadığını dile getirdiler.

AÖF'den tüm mezun önlisans mezunlarına lisans tamamlama hakkı verilirken, bölümlerine bu hakkın verilmediğini kaydeden laborantlar, Devlet hastanelerinin sağlık labaratuvarlarında çalışan teknisyenlere bu diploma üst öğrenim sayılırken kendilerinin hastaneler tarafından bile kabul edilmediklerini ve çok mağdur durumda olduklarını aktardılar. 2006 yılından beri kendi bölümlerinden ortalama 120 atama olduğunu ve, on binlerce mezunun hayal kırıklığına uğradığını dile getiren sağlıkçılar, Tarım Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve YÖK 'ten bu haksızlığın bir an önce son bulmasını istediler. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir