• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2451.15
  • ...
HÜDA PAR Gaziantep’te Gazze için yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, siyonist işgal rejiminin Gazze'deki saldırılarına tepki göstermek amacıyla "Özgür Kudüs İçin Buluşuyoruz” temasıyla yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.

İkindi namazını Çınarlı Camii’nde kılan vatandaşlar, kortej halinde Çınarlı Camii’nden 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na yürüdü.

Etkinliğe Gaziantep Peygamber Sevdalıları Derneği, İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) Gaziantep Temsilciliği, Hak ve Sanayici İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Gaziantep Şubesi, Gaziantep Umut Kervanı ve kentteki bazı STK'lar da destek verdi.

Katılımcılar Türkiye, Filistin ve tevhid bayrakları ile siyonist işgalcileri ve işgalcilerin zulmüne sessiz kalan ülkeler ile liderlerini kınayan sloganlar attı.

Yürüyüşün ardından düzenlenen basın açıklaması, Hafız Ahmet Durmaz’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Basın açıklaması öncesinde bir açıklama yapan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, “Filistin bizim değişmeyen gündemimiz. Yine kanayan yara Gazze, bitmeyen vahşet siyonizm bizim değişmeyen gündemlerimizdendir.” diyerek yerel seçim çalışmalarının Gazze’yi unutturmaması çağrısında bulundu.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı adına basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Nakşi Erat, Kudüs'e sahip çıkmanın her Müslüman'ın en önemli görevi olduğunu söyledi.

Basın açıklamasına Nisa Suresi'nin 75'nci ayetinin mealini okuyarak başlayan Erat, “Size ne oluyor ki, Allah yolunda ve ‘Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu ülkeden çıkar, bize katından bir veli (koruyucu sahip) gönder, bize katından bir yardım eden yolla’ diyen erkekler, kadınlar ve çocuklardan zayıf bırakılmışlar adına savaşmıyorsunuz?” dedi.

İşgalci Siyonist rejimin, 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda 30 bin kişinin şehit olduğunu, 70 bin kişinin de yaralandığını hatırlatan Erat, “Selahaddin-i Eyyubi’nin ve Sultan Abdülhamit Han’ın torunları olarak bizler de meydanlara akın etmeye devam edeceğiz. Halklar siyonist vahşete karşı her türlü fedakarlığı yapmaya devam etmektedir. Aynı şeklide devlet idarecileri de siyonist vahşete karşı somut adımlar atmalıdır.” şeklinde konuştu.

“Seçimlerin ana konusu soykırımın son bulması için somut adımların atılması olmalıdır”

Gazze’yi her zaman gündemlerinin ana konusu edeceklerini belirten Erat, “Yaşanan bunca vahşet ve dehşette rağmen hiçbir mazeret Gazze’yi ikinci plana atmamalıdır. Bizler hangi şart ve durumda olursak olalım, Gazze bizim ilk gündemimiz olmalıdır. Önümüzdeki yerel seçim atmosferinden dolayı Gazze unutulmaya terk edilmemelidir. Hatta bu seçimin ana konusu ve tüm partilerin gündemi siyonist işgal rejiminin haritandan silinmesi ve yaşanan bu soykırımın son bulması yönünde atılması gereken somut adımlar olmalıdır.” dedi.

7 Ekim operasyonunun, 75 yıllık işgal, katliam, soykırım ve yayılma politikasına karşı verilen kurtuluş hareketi veya mücadelesi olduğunu ifade eden Erat, Gazze’nin meşru hükümeti olan HAMAS’ın yer almadığı ve rızasının olmadığı hiçbir anlaşmanın meşru olmadığını kaydetti.

Erat, HAMAS’ın siyonist işgal çetelerinin mazlum Gazze halkına yönelik saldırılarının durdurulmasına yönelik talep ve isteklerinin yerine getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Siyonistlere her türlü ürün desteği veren ülkeleri kınadıklarını belirten Erat, Yemen halkının duruşunu ise takdir etti.

“Türkiye’nin başını çektiği bir yardım koridoru veya deniz filosu yola çıkarılmalıdır”

Erat, “Türkiye’nin başını çektiği bir yardım koridoru veya deniz filosu yola çıkarılmalıdır. Sadece İslam ülkeleri değil, duyarlı ve vicdan ehli hangi ülke varsa katılımları sağlanmalıdır. Bu filonun güvenliği de alınarak direk Gazze’ye gidilmelidir.” dedi.

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Gazze için gösterdiği asil duruşu takdir eden Erat, “Güney Afrika Cumhuriyeti'nin asil duruşunu, Filistin halkına verdiği desteği, Gazze’ye yönelik saldırıyı püskürtmek için gösterdiği samimi çabayı ve israilin vahşi suçlarına karşı samimi adımlarını takdir ediyoruz. Bu asil insani harekete destek veren tüm ülkelere teşekkürlerimizi iletiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Siyonist işgalci israili devlet olarak tanımaktan vazgeçilmelidir”

Siyonist işgal rejimiyle yapılan ticari anlaşmaların durdurulması gerektiğini belirten Erat, “Türkiye’deki havalimanları ve deniz limanları siyonistlerin her türlü gemi ve uçaklarına kapatılmalıdır. Buradan oraya ticari veya askeri bir mal gidiş veya gelişi durdurulmalı, Gazze halkını açlık, susuzluk ve ilaçsızlığa mahkum eden siyonistlerin erzaklarının ülkemizden gitmesi ayıbından kurtulmalıdır. Türkiye, işgal devam ettiği sürece siyonistlerle bütün ilişkilerini askıya almalıdır. Yaptığı bütün anlaşmalarını da feshetmelidir. Daha sonra ise ilişkileri tamamıyla kesip siyonist işgalci israili devlet olarak tanımaktan vazgeçmelidir.” dedi.

“Siyonistlerin ve destekçilerinin mallarına süresiz bir şekilde boykota devam edilmelidir”

Meydanların boş bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Erat, “Siyonistlerin ve destekçilerinin mallarına süresiz bir şekilde boykota devam edilmelidir. Filistin direnişine maddi desteğe aralıksız devam edilmelidir. Gazze’deki çocukların, kadınların, yaşlıların ve savunmasız insanların feryatları duyulmalı, bu konuda çözüm odaklı çalışmalar derhal başlatılmalıdır. Hastanelerde tedavi olmayı bekleyen; bebek, çocuk, kadın, yaşlı ve savunmasız insanlara tıbbi ve insani yardımların ulaştırılması için acilen insani yardım koridoru açılmalıdır. Hastanelere ve sivil yerleşim yerlerine siyonist saldırıların durdurulması için gerekli adımlar atılmalıdır.” şeklinde konuştu.

“Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız”

Erat, “HÜDA PAR olarak bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Canımızla, kanımızla, malımızla ve evlad u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Filistin halkına selam olsun. Aksa Tufanı operasyonuna selam olsun. Kahraman mücahitlere selam olsun. Direnişe ve dirilişe selam olsun. Şehitlere selam olsun. Allah’ın selamı rahmeti ve bereketi hepinizin üzerine olsun.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Basın açıklaması, HÜDA PAR Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Mustafa Karakurt’un yaptığı duanın ardından sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir