Topkapı Sarayında İçki Rezaleti!
Alkole sınırlama getirilmesinin ardından aralarında Peygamber Efendimizin (SAV)gibi birçok kutsal emanetin bulunduğu Topkapı Sarayında içki satılması,TBMM gündemine taşındı.
Alkole sınırlama getirilmesinin ardından aralarında Peygamber Efendimiz’in (SAV) kılıcı, hırkası, ayak izi gibi birçok kutsal emanetin bulunduğu Topkapı Sarayı’nda içki satılması, Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı.
Topkapı Sarayı avlusunda yer alan bir cafede içki satıldığını gören bir vatandaş, konuyla ilgili gerekenin yapılması için TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurdu. TBMM Dilekçe Komisyonu, görev ve yetkinin kendilerinde olmadığını belirterek, konunun idare nezdinde takip edilmesi gerektiğine karar verdi. Şimdi Topkapı Sarayı’nda içki satılması ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ise ne cevap vereceği merak ediliyor.
KUTSAL EMANETLERİN SAHİBİ PEYGAMBERLERE SAYGISIZLIK
Topkapı Sarayı’nı gezdiği esnada bahçede yer alan bir cafe restoranda alkol satıldığına şahit olduğunu belirten vatandaş, konuyla ilgili TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurdu. Topkapı Sarayı’nı gezmeye gelen turistlerin alkol almalarının gerekli olup olmadığına dilekçesinde yer veren vatandaş, kutsal emanetlere ev sahipliği yapan böyle bir mekanda içki satılmasının doğru olmadığına dikkat çekti. Her şeyden önce ecdada ve kutsal emanetlerin sahibi olan peygamberlere saygısızlık olduğunu hatırlatan vatandaş, bu konuda gerekenin yapılmasını istedi.
TOP KÜLTÜR BAKANLIĞI’NDA
Topkapı Sarayı’nda içki satılmasına yönelik yapılan şikayet dilekçesini karara bağlayan TBMM Dilekçe Komisyonu, konunun Dilekçe Komisyonunun yetki ve görev alanına girmediğine karar verdi. Dilekçe Komisyonu kararında konunun genel hükümler çerçevesinde değerlendirilip ilgili idare nezdinde takip edilmesinin usul ekonomisi açısından daha faydalı olduğunu ifade etti.
Komisyonun kararında işaret ettiği Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Topkapı Sarayı’nda içki satılmasına yönelik ne yapacağı merak ediliyor.
TOPKAPI’DA PEYGAMBERLERİN EMANETLERİ YER ALIYOR
Topkapı Sarayı’ndaki kutsal emanetlerin en önemlileri arasında Peygamberimiz (SAV)’in ayak izi, Hz. Yahya’nın (AS) kol ve kafatası parçası, Hz. İbrahim’in (AS) tenceresi, Hz. Yusuf’un (SA) sarığı, Hz. Musa’nın (AS) asası ile Hz. Davut’un (AS) kılıcı, Peygamberimiz (SAV)’in Uhud Savaşı’nda kırılan dişi, hırkası, oku, kılıcı, mektupları, sakalı şerifleri, dört halifenin kılıçları, Hz. Fatıma’ya ait gömlek, hırka ve sandık yer alıyor.
YENİ AKİT