• DOLAR 32.551
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2442.32
  • ...
Kışanak 6'lı masa için  "görünen köy kılavuz istemez" dedi ama...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ-   Yaklaşık 10 yıldır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ''Seni başkan yaptırmayacağız'' sloganıyla CHP lehine konumlanan eski ismiyle HDP yeni ismiyle DEM ve Kandil siyaseti 14-28 Mayıs seçimlerinde Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'a İçişleri Bakanlığı ve Mit müsteşarlığını teslim edecek protokolü imzalayan  CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçilmesi için yoğun bir çaba gösterdi. Ancak Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçilmemesinin yanı sıra DEM'de  büyük oy kaybı yaşandı. 

Uzun bir süredir tabanını CHP siyasetinin peşinde konumlandıran DEM'de  cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından bir 'öz eleştiri' furyası başladı. Kemal Kılıçdaroğlu'nu kahraman ilan eden parti yöneticilerinden  'hata yaptık' açıklamaları peş peşe geldi. Seçim hezimetinin ardından başlayan  Yerel seçimler sürecine  yönelik 'müstakil' söylemleri yaygınlaşırken Kandil'den 'ittifaklar devam etmeli' açıklaması geldi. DEM'in stratejisi bir kez daha değişti. 

İstanbul'da başta Esenyurt olmak üzere birçok ilçede pazarlık çalışmaları yürüten DEM'de bu kez  ittifak yerine ''kent uzlaşısı'' kavramı devreye girdi, DEM İstanbul'un 22 ilçesinde aday çıkarmadı. Mersin ve Urfa'nın bazı ilçelerinde CHP ile ''kent uzlaşısının'' sağlandığını duyurdu.  Ekran önünde atışan DEM ve CHP'li siyasiler masa altında yeniden el sıkıştı. 

DEM Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gültan Kışanak ise 14-28 Mayıs sürecine ilişkin yaptığı ''öz eleştiride'' bir kez daha ''hataydı'' mesajı verdi. Yeniden, yeni seçim ittifakını görmezden gelen Kışanak, 

''Altılı Masa realitesi ve HDP ile kurulun ilişki biçimi "görünen köy kılavuz istemez" dedirtiyordu. Başta Kürtler olmak üzere HDP seçmeninde tahrip edici sonuçları oldu. HDP, güçlü bir muhasebe yapmaya gayret etti, halka özeleştiri verildi. DEM Parti ile yeni bir yola çıkıldı. Geçmişten dersler çıkarmak; ancak geçmişe takılıp kalmamak gerekir. Şimdi DEM zamanı…'' dedi. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir